2012. december 13., csütörtök

2012. december 9., vasárnap

Boldog Adventet...és akiknek segíthetünk...hajléktalan gyermekek óvodája





Örömteli, békés advent 2. vasárnapját kívánok Mindenkinek! Készülődést, hangolódást, fényesedést... Nálunk ilyen lett idén az Adventi koszorú, egy ideje a fehér iránti rajongásom járja át a környezetem, idén a koszorú sem úszta meg...

Miközben Nimród minden reggel örömmel vágtázik végig a nappalin az adventi naptárjához, csillogó szemmel nyitogatja  a csomagokat, a Lego és Playmobil katalógusokat lapozgatva újabb és újabb játékokat jelöl be a Jézuskának, vannak gyermekek ebben a városban, akik jó ha enni tudnak majd Karácsonykor... esetleg kicsit többet mint máskor. 2 hete a Dankó utcában jártunk Nimróddal az ovisoknál, akik ugyan nem hajléktalanok, de budapesti lakcímük nincs, önkéntes lakásfoglalók gyermekei, szükséglakásokban, autókban és hasonlóan megrázó körülmények között élnek. Abba nem mennék bele, hogy a méltatlan helyzet felelőseit keressem. A gyermek gyermek, akinek szüksége van élelemre, meleg és méretben megfelelő holmira, biztonságra, kiszámíthatóságra, törődésre, szeretetre épp úgy mint a saját gyermekemnek. Egy órát voltunk ott, a gyermekek meghatóan kedvesek és nyitottak voltak, mesét olvastunk, játszottunk, hozzánk bújtak, átöleltek, meséltek... Úgy hozta az életünk, hogy egy bizonyos összeget fel tudtunk ajánlani a számukra, amiből szabadidőruhákat, a fiúknak matchboxokat, a lányoknak kispónikat vettünk. Hogy nekik is hozzon valami jót az idei Karácsony. De ez az összeg sajnos csak egyetlen csepp a nélkülözésük tengerében.
Arra kérlek Benneteket, h nézzetek körül otthon ha vannak megunt de jó állapotban lévő játékok, könyvek, ruhák vagy megtehetitek, hogy valamilyen vásárolt élelmiszerrel vagy pénzzel hozzájáruljatok ahhoz, h ennek a 35 tündéri kisgyermeknek is könnyebb legyen idén Karácsonykor légyszi tegyétek meg! 

A Dankó utcában folyamatosan fogadják az adományokat, időpontot egyeztetni ezen a számon lehet:
 06-1-577-0512

Ha nincs időtök eljuttatni hozzájuk, de szívesen adnátok vmit, írjatok ide kommentben vagy a levendulaescsokolade@gmail.com-ra és egyeztetünk hogy tudom átvenni és beviszem én az oviba.

Áldott, békés Adventet!
 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...