tag:blogger.com,1999:blog-7848354731226081684.post1740527050291085090..comments2024-02-21T02:22:56.108+01:00Comments on Levendula & Csokoládé: Epres-vodkás bonbonViannehttp://www.blogger.com/profile/13480970714768466276noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-7848354731226081684.post-88019675341936286232011-03-18T12:31:47.122+01:002011-03-18T12:31:47.122+01:00Vianne!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, nagyo...Vianne!<br />Nagyon szépen köszönöm a segítséget, nagyon kedves vagy.<br />A forma egyébként nagyon tetszik, de ugye nem ehhez vagyok szokva.<br />A formán már nagyon régóta gondolkodtam, de ugye az ára. Most viszont sikerült az Écsy Kft-nél venni viszonylag jó áron. <br />KÖszi még egyszer a segítséget, hétvégén újra megpróbálom, aztán beszámolok róla:-)Gesztenye receptjeihttps://www.blogger.com/profile/07135240883689327837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7848354731226081684.post-20152140997408017622011-03-18T11:28:42.973+01:002011-03-18T11:28:42.973+01:00Gesztenye!
Köszönöm:)
Örülök hogy teljesült a vág...Gesztenye!<br /><br />Köszönöm:)<br />Örülök hogy teljesült a vágyad!!!<br />Ne ijedj meg, sztem mindenki így kezdi. Aztán beleszeretsz majd, tutti:)<br /> <br />1. Hajszárítóval azért kell felmelegíteni, hogy ne hűtse le túl hirtelen a csokit, mikor beleöntöd, mert foltos lesz tőle (kb. a 10. zebra-csíkos táblacsoki után jöttem rá:(<br />A szilikon nem vezeti el a hőt, ez viszont igen.<br />Arra vigyázz, hogy melegebb se legyen mint a csoki. <br /><br />2. Keveset kell várni vele mint a szilikonnal ha temperált csokival dolgozol, mert gyorsan hűl és szilárdul benne. Ha sokat vársz, túl vastag lesz a burok.<br />Én beleöntöm, kiütögetem a légbuborékokat és már öntöm is ki belőle.<br /><br />3. Ha nem jön ki a formából 3 oka lehet:<br />- nem jól temperáltad ( a temperált csoki ahogy kihűl, zsugorodik, ezért aztán kipottyan belőle, h megfordítod)<br />- nem hűlt még elég ideig a hűtőben. Akkor jó, ha megnézed a forma alját és csak a homogén fehér felületet látod. Nem jó még, ha foltokban látszanak még a csoki sötétebb kontúrjait is, ott még tapad a formához. Akkor nem érdemes még piszkálni, mert megsérül a felszíne, ha erővel kiütögeted. Vissza a hűtőbe még fél órára. <br />(nem temperált csokival sztem nem érdemes próbálkozni, mert nem fog kijönni)<br />- nem volt tiszta a forma, víz, zsír stb. foltok lehettek benne. <br /><br />Bocs, hogy ilyen litániát írtam, rövidebben nem ment:(<br /><br />Számolj majd be a további kísérletekről, szorítok!Viannehttps://www.blogger.com/profile/13480970714768466276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7848354731226081684.post-57659355737750215592011-03-18T11:15:04.042+01:002011-03-18T11:15:04.042+01:00Erinacea!
Már meg sem lepődöm...:)))
Zsuzsa!
Kösz...Erinacea!<br />Már meg sem lepődöm...:)))<br /><br />Zsuzsa!<br />Köszi, ennyit tesz a polikarbonát forma. Háát, hamarosan kipróbálhatod:)Viannehttps://www.blogger.com/profile/13480970714768466276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7848354731226081684.post-5927996350586030792011-03-17T21:51:55.213+01:002011-03-17T21:51:55.213+01:00Vianne!
Képzeld el ma kaptam egy polikarbonát form...Vianne!<br />Képzeld el ma kaptam egy polikarbonát formát, nagyon klassz, de nem sikerült nagyon szépre a bonbon, még rá kell jönni a nyitjára.<br />Meg szeretném kérdezni, hogy miért kell hajszárítóval megmelegíteni a formát?<br />A másik pedig, hogy amikor megtöltöd az elején csokival, akkor mennyit vársz a kicsöpögtetéssel.<br />Én lehet keveset vártam, mert nem lett túl szép.<br />A másik problémám, hogy nem nagyon akart kijönni belőle.<br />Mit rontottam el.<br />Köszi a segítséget.Gesztenye receptjeihttps://www.blogger.com/profile/07135240883689327837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7848354731226081684.post-60187946886808522842011-03-16T08:57:16.836+01:002011-03-16T08:57:16.836+01:00Vianne!
Csodás bonbont készítettél:-))
Nagyon szép...Vianne!<br />Csodás bonbont készítettél:-))<br />Nagyon szép a kép is.<br />Én meg csak vágyakozom a polikarbonát forma után:-))Gesztenye receptjeihttps://www.blogger.com/profile/07135240883689327837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7848354731226081684.post-89035388490117397822011-03-15T23:51:09.434+01:002011-03-15T23:51:09.434+01:00Húúú, ez nagyon jó lehet! :-))) És teljesen profi ...Húúú, ez nagyon jó lehet! :-))) És teljesen profi a külalakja is! Most jól esne 1-2-3 belőle! :-DZsuzsahttps://www.blogger.com/profile/14931441915501299180noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7848354731226081684.post-5833242553411178642011-03-15T22:32:24.772+01:002011-03-15T22:32:24.772+01:00Köszi a választ, Vianne! Akkor a pektint majd megn...Köszi a választ, Vianne! Akkor a pektint majd megnézem, ha hazamentem áprilisban. Ja, meg a FoodPack-ba is be kéne nézni... A formádat meg nem akartam lekoppintani, csak meglepődtem, hogy akkor ugyanazt rendeltem :)Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7848354731226081684.post-41268621234337559112011-03-15T19:02:56.141+01:002011-03-15T19:02:56.141+01:00Szia Erinacea!
Te aztán gyors vagy, mint a villám...Szia Erinacea! <br />Te aztán gyors vagy, mint a villám, még ki se léptem:)<br />Igen, Goodwill-es a forma. Nézz körül a FoodPack-nál is. De vidd a havi fizetésed is (és a párodét is:) annyi gyönyörű formájuk van. <br />Pektint Culinarisban, vagy dzsemfixet használok (az is gyümölcspektin). Van abban a webshopban is, ahol a liofilizált gyümiket találtad.<br />Kíváncsi vagyok nagyon!!!Viannehttps://www.blogger.com/profile/13480970714768466276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7848354731226081684.post-42809596885026077322011-03-15T18:45:25.752+01:002011-03-15T18:45:25.752+01:00Vianne, ez szuper lehet(ett), tetszik az eper-vodk...Vianne, ez szuper lehet(ett), tetszik az eper-vodka páros! És a képek is nagyon szépek! Ez a csavart félgömb forma a Goodwillnél? Mert én is azt rendeltem, csak pont nem érkezett meg, mielőtt eljöttem Heidelbergbe, úgyhogy most anyánál vár engem :)<br />Ja, már korábban szerettem volna kérdezni, hogy hol veszel pektint. Culinaris?<br />Lesz egy meglepim neked a héten a blogomon :))Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.com