Mára csak egy ötlet. Ez történik nálam a temperált csokival, ha túl sok készül belőle és megmarad.
Mendiantoknak hívják őket, koldust jelent. A hagyomány szerint Karácsonykor készült, a tetejére szárított gyümölcsöket és dióféléket tettek négy színben, ami a négy kolduló rendet szimbolizálta. (Domonkos-, Ágoston-, Ferenc-rendiek és a karmeliták)
A megmaradt temperált csokoládét teáskanállal egy sütőpapírra kanalazom, kicsit szétlapítom, majd megszórom kandírozott ibolyával, rózsával, étcsokiba mártott gabonagolyókkal, kandírozott citromdarabkákkal, fahéjjal, chilivel, vörösáfonyával, levendulával...
Lehet kreatívkodni. Gyors, egyszerű és látványos.
Nagyon guszták! :)
VálaszTörlésNagyon ötletesek.Hasonlót már én is készítettem:-)
VálaszTörlésJó ötlet nagyon! És szép a színkavalkád a fotókon!
VálaszTörlésNagyon klassz dolgokat készítesz, szép a blogod és Hozzád hasonlóan én is alkotóvággyal és szenvedéllyel - mert az is kell hozzá - teli éveket kívánok Neked!
VálaszTörlésZsuzsa, Gesztenye, Erinacea!
VálaszTörlésKöszi:)
BéVé!
Köszönöm! Szenvedély, az van, ezt máshogy nem is lehet:)