2011. február 28., hétfő

Mendiant


Mára csak egy ötlet. Ez történik nálam a temperált csokival, ha túl sok készül belőle és megmarad.

Mendiantoknak hívják őket, koldust jelent. A hagyomány szerint Karácsonykor készült, a tetejére szárított gyümölcsöket és dióféléket tettek négy színben, ami a négy kolduló rendet szimbolizálta. (Domonkos-, Ágoston-, Ferenc-rendiek és a karmeliták)



A megmaradt temperált csokoládét teáskanállal egy sütőpapírra kanalazom, kicsit szétlapítom, majd megszórom kandírozott ibolyával, rózsával, étcsokiba mártott gabonagolyókkal, kandírozott citromdarabkákkal, fahéjjal, chilivel, vörösáfonyával, levendulával...
Lehet kreatívkodni. Gyors, egyszerű és látványos.



5 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletesek.Hasonlót már én is készítettem:-)

    VálaszTörlés
  2. Jó ötlet nagyon! És szép a színkavalkád a fotókon!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz dolgokat készítesz, szép a blogod és Hozzád hasonlóan én is alkotóvággyal és szenvedéllyel - mert az is kell hozzá - teli éveket kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  4. Zsuzsa, Gesztenye, Erinacea!

    Köszi:)

    BéVé!
    Köszönöm! Szenvedély, az van, ezt máshogy nem is lehet:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...