2011. december 12., hétfő

Pezsgős epres trüffel



 

A Kifőztük decemberi számában jelent meg ez a recept. Gyorsan elkészíthető és látványos édesség. A pezsgő-eper klasszikus párosból a pezsgő a trüffelbe került az eper pedig kívülről borítja. Érdemes próbálkoznunk a loifilizált eperrel mert nagyon friss és intenzív az íze. Kisebb kiszerelésben is megvásárolható már a Fővám téri Ázsiában. 
Hűtőben 2-3 napig áll el, fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni. 

Hozzávalók (kb. 20 db):  
300 g fehér csokoládé, 25 ml tejszín, 30 ml pezsgő, 2 dkg vaj, liofilizált eper

  
150 g fehér csokoládét feldarabolunk. A tejszínt forrpontig melegítjük, belekeverjük a pezsgő felét, majd a feldarabolt csokira öntjük, homogén állagúra keverjük. Jól záródó dobozban egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kézi mixerrel felhabosítjuk, hozzáadjuk a 20 g puha vajat és a maradék pezsgőt. Mixerrel pár perc alatt krémes állagúra keverjük. Habzsákba kanalazzuk és sütőpapírra kis halmokat nyomunk belőle. 1-2 órát hagyjuk dermedni, majd szabálytalan kis golyócskákat formázunk. A maradék 150 g csokit temperáljuk vagy csak megolvasztjuk és villával belemártjuk a golyókat, hagyjuk lecsepegni és glitterrácsra vagy sütőpapírra tesszük. Kicsit hagyjuk szilárdulni (ha temperált a csoki akkor csak 1 percet) és beleforgatjuk a porrá tört liofilizált eperbe. (ha nincs, akkor porcukorba) 



6 megjegyzés:

  1. Csodás. Már mentettem is! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon tetszik, ki fogom próbálni! Ha nincs eper csak pezsgő a romantikához, akkor lehet ezt az isteni finomságot enni romantikus pillanatokban. Remek, szuper!

    VálaszTörlés
  3. Jaj én ezt nagyon szeretném!:)

    VálaszTörlés
  4. Megcsináltam, pezsgő nélkül, de nem érte meg, hogy csokiba mártsam. :-) Nagyon-nagyon finom. Egyébként meg úgy néznek ki, mintha kis ékszerek lennének.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...