2011. június 12., vasárnap

Levendulaszirup


Egy nagyon gyorsan elkészíthető szirup, amit aztán sokszínűen hasznosíthatunk. Különlegessé tesz egy pohár pezsgőt vagy száraz bort, limonádét, feldobja a fagyit, gyümölcssalátát, de akár halakhoz is el tudom képzelni. Érdemes kísérletezni vele...

És egy új visszajelzés: Timi barátnőm utálja a levendula illatát, de a levendulabonbont a következő jelzővel illette: "mennyei" :)) A csokitól átlényegült számára a levendula. Szóval az elméletem megdőlt...

Hozzávalók (1l):
1 l víz (pl. forrásvíz), 4 dl cukor,  2 ek szárított, bio levendulavirág (patika, DM)
Eltartható: kb. 3 hónapig

A cukrot állandó kevergetés közben forraljuk fel az 1 liter vízben, majd alacsony hőfokon forraljuk 10 percig. Vegyük le a tűzről, szórjuk bele a levendulavirágot, és lefedve hagyjuk állni egy éjszakán át hűvös helyen. Másnap szűrjük át egy tüllkendőn vagy pelenkán és töltsük steril üvegekbe. Zárjuk le légmentesen és sötét, hűvös helyen tároljuk.
(Én icipici ételfestéket is tettem bele, egyébként csak nagyon halványan színezi meg a levendula.)


Ötlet: Ajándékok a konyhából (Alexandra Kiadó)



3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...