2011. június 24., péntek

5perces fagyi - Málnás mascarpone jégkrém

Villámgyors jégkrém. Egyszerű és finom. Kedves Tina, ezt Neked küldöm:))
 
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 ek mascarpone, 2 dl 30%-os tejszín, kb. 15-20 szem málna, porcukor, forma (OneEuro-s bolt) vagy kicsi joghurtos poharak, fapálcák (gyógyszertárban kapható spatula)

A mascarponét simára keverem a porcukorral és hozzáadom a tejszínt. Mikor sikerült csomómentesre keverni, hozzáadok 10-12 szem málnát és lazán elkeverem, hogy kicsit darabos maradjon. A formák aljára egy szem egész málnát teszek és rákanalazom a mascarpone-s krémet. A pálcára egy egész szem málnát húzok, majd a pálcát belenyomom a fagyiba. Fagyasztó pár órára. Fogyasztás előtt meleg víz alá tartom a formát, így könnyű kivenni belőle a jégkrémet.
 

8 megjegyzés:

  1. Nagyon nyami! :))
    Kb. mennyi porcukor kell bele? A tejszínt folyékonyan vagy habbá verve adtad hozzá?
    Ez speckó fagyinak való, vagy valami sima műanyag hengerforma?

    VálaszTörlés
  2. De jó, sikerült formát venned!!! Én is szeretem a málnás fagyit!

    VálaszTörlés
  3. Ahogy nézem a fagyikat ami nagyon guszta, most jutott eszembe hogy a lányom hozott nekem ilyen formát és még nem próbáltam ki. Kánikula igaz most nincs, de a jövő héten kipróbálom és szerintem ezt megkísérlem utánozni!

    VálaszTörlés
  4. SZia Vivi,
    köszi a receptet, majd beszámolok róla, ha sikerült kipróbálnom, isteni finom lehet, a fotók nagyon jók! Puszi

    VálaszTörlés
  5. De jól néz ki, biztos nagyon finom is.

    VálaszTörlés
  6. Köszi Mindenkinek a kedves szavakat!

    Zsuzsa, Erinacea!

    A forma a One Euro-ból való, ez olyan mint a Százforintos bolt. Még tavaly vettem, van hozzá egy idétlen kupak, azzal nem szerettem használni, de így pálcával egész jó.
    Porcukorhoz nem írtam mennyiséget mert sztem ízlés dolga, én azt hiszem 1 ek-nyit tettem bele. A tejszínt pedig csak úgy folyékonyan adtam hozzá, de felverve lehet h még jobb, könnyebb lesz tőle az állaga.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...