Villámgyors jégkrém. Egyszerű és finom. Kedves Tina, ezt Neked küldöm:))
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 ek mascarpone, 2 dl 30%-os tejszín, kb. 15-20 szem málna, porcukor, forma (OneEuro-s bolt) vagy kicsi joghurtos poharak, fapálcák (gyógyszertárban kapható spatula)
A mascarponét simára keverem a porcukorral és hozzáadom a tejszínt. Mikor sikerült csomómentesre keverni, hozzáadok 10-12 szem málnát és lazán elkeverem, hogy kicsit darabos maradjon. A formák aljára egy szem egész málnát teszek és rákanalazom a mascarpone-s krémet. A pálcára egy egész szem málnát húzok, majd a pálcát belenyomom a fagyiba. Fagyasztó pár órára. Fogyasztás előtt meleg víz alá tartom a formát, így könnyű kivenni belőle a jégkrémet.
Nagyon nyami! :))
VálaszTörlésKb. mennyi porcukor kell bele? A tejszínt folyékonyan vagy habbá verve adtad hozzá?
Ez speckó fagyinak való, vagy valami sima műanyag hengerforma?
nekem is nagyon nyami :)))
VálaszTörlésDe jó, sikerült formát venned!!! Én is szeretem a málnás fagyit!
VálaszTörlésAhogy nézem a fagyikat ami nagyon guszta, most jutott eszembe hogy a lányom hozott nekem ilyen formát és még nem próbáltam ki. Kánikula igaz most nincs, de a jövő héten kipróbálom és szerintem ezt megkísérlem utánozni!
VálaszTörlésDe jól néz ki! :)
VálaszTörlésSZia Vivi,
VálaszTörlésköszi a receptet, majd beszámolok róla, ha sikerült kipróbálnom, isteni finom lehet, a fotók nagyon jók! Puszi
De jól néz ki, biztos nagyon finom is.
VálaszTörlésKöszi Mindenkinek a kedves szavakat!
VálaszTörlésZsuzsa, Erinacea!
A forma a One Euro-ból való, ez olyan mint a Százforintos bolt. Még tavaly vettem, van hozzá egy idétlen kupak, azzal nem szerettem használni, de így pálcával egész jó.
Porcukorhoz nem írtam mennyiséget mert sztem ízlés dolga, én azt hiszem 1 ek-nyit tettem bele. A tejszínt pedig csak úgy folyékonyan adtam hozzá, de felverve lehet h még jobb, könnyebb lesz tőle az állaga.
görüntülüshow
VálaszTörlésücretli show
17G