Emőke játékára készült ez a végtelenül gyors, egyszerű, számomra mégis nagyon kedves desszert. Gyermekkoromat idézi, nagymamám készítette ezt nekünk sokszor, mikor nála voltunk a Hugimmal. Kb. 20 éve ettem utoljára, szinte el is felejtettem.
Köszi Emőke, hogy eszembe juttattad:)
Hozzávalók:
250g eper, 100g porcukor, 2-3 ek mascarpone (elhagyható), 2,5 dl tejszín, étcsoki (70%)
A feldarabolt, érett epret megszórjuk a porcukorral és az egészet leturmixoljuk. Ha mascarpone-t is teszünk bele, kevés cukorral keverjük habosra és adjuk hozzá az eperpürét. A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a (mascarponés) eperpépet.
Lehűtjük, tálaláskor reszelt csokival díszítjük.
A játék még 5 napig tart, gyertek játszani!!! ITT!
Én is nagyon szeretem az eperhabot! :))) Mascarponéval még nem próbáltam, de bizti fincsi hozzá! :)
VálaszTörlésNagyon guszta, én is nagyon sokat készítettem régen még mikor a gyerekek kicsik voltak, de marcarponé akkor még számomra nem volt ismert.
VálaszTörlésIgazán nincs mit, én örültem, hogy játszottál. :) Ez pedig nagyon finom lehet!!! :))
VálaszTörlésSajnos nem kaptam tegnap este epret sehol a környéken, így az itthoni sárgadinnyéből készítettem el a habot: nagyon finom lett, ezt is próbáljátok ki:)
VálaszTörlésSusu!
VálaszTörlésDejó:)én is most tettem bele először, tartalmasabb lett kicsit tőle, de tényleg elhagyható.
Éva!
Köszi:) A nagyim is enélkül készítette anno persze. Ez csak egy kis plusz, inkább az állagához ad hozzá. Kicsi unokád nem szereti??
Emő!
:)
az volt:)
Andon!
Ez mennyire jó ötlet!!! Ki fogom próbálni:))