Végre tombol a nyár:) tudom hogy hőségriadó van, meg 100 fok, de végre érzem, hogy nyár van. A fülledtségével, álmosító forróságával ... nagyon élvezem a nyár illatát a levegőben, a Nap melegét ahogy átjárja minden sejtemet, a friss gyümölcsök ízét, a fagyit, a vizet, a teraszos estéket, a limonádét, a hosszú hétvégéket. Történtek dolgok amik beárnyékolták az elmúlt napokat, de szerencsére mikor az árnyék elvonul még intenzívebbnek tűnik a Nap melege és édes íze:)
Megvan a nyaralásunk időpontja, helyszíne végre ... nagyon jó várni, lélekben készülni az útra:) A hab a tortán hogy 20 km-es körzetben 3 kézműves csokiműhely is lesz:))
A Food-Pack játék továbbra is folytatódik, elkezdtek szállingózni a szebbnél-szebb jeges ötletek:) várjuk őket továbbra is! Határidő: júl. 25. éjfél. Részletek: ITT
Többen jeleztétek hogy nem tudtok megjegyzést írni az egyes bejegyzésekhez. Nem tudom mi lehet a gond, akinek van ötlete, szívesen fogadom, ha végképp nem megy, írjatok mailt a levendulaescsokolade@gmail.com-ra!
Ez az epersajt már elég régen készült és bár az eperszezon már lecsengett, bármilyen más gyümölcsből elkészíthető, málnából, barackból, de akár grapefruit-ból is. Ez a recept elég bonyesz, nagyon fontos a végén a 107 fokon (maghőmérő!) tartás ahhoz hogy összeálljon. Sztem megéri vesződni vele, mert finom lett, de legközelebb leegyszerűsítem a folyamatot és egyszerűen dzsemfix-szel fogok készíteni egy nagyon sűrű, száraz málnalekvárt, amit felkockázok vagy formába öntök. Tulajdonképpen olyan mint a zselécukor, E-k, meg borzalmak nélkül.
Hozzávalók:
214 gr eperpép, 5,7 gr pektin, 20 gr finomított kristálycukor, 67 gr glükóz, 235 gr kristálycukor,
1,5 gr borkősav, 1,5 ml víz
kristálycukor a bevonathoz
Eperpép felforral. A pektin összekever a finomított kristálycukorral és a keveréket elegyítjük a forrásban lévő gyümölcspéppel, hozzáadjuk a glükózt és a kristálycukrot.
Folyamatos kevergetés mellett 107 C –on főzzük. A főzés befejeztével felolvasztjuk a borkősavat a vízben és a gyümölcssajthoz keverjük. Tálba vagy szilikonformába tesszük és hagyjuk szilárdulni. Formából ki, feldaraboljuk és kristálycukorba forgatjuk.
Ötlet: Alain Ducasse konyhaművészete
De jó! Aranyosak!
VálaszTörlésNagyon tetszik! :)
VálaszTörlésMennyeien finom lehet. Nekem a kedves anyósom szokott birsalmasajtot készíteni, egyből az jutott eszembe róla, de ez eperből milyen finom lehet. hmmm... na, egyszer elkészítem, az biztos! ;-)
VálaszTörlésMinél kevesebb "árnyékot" kívánok, annál több derűt! ;-)
Nagyon jól néznek ki, olyan mint a zselés cukor, vagy birsalmasajt! Az eperből még finomabb lehet!
VálaszTörlésMegkérlek nézzél be hozzám, van számodra egy meglepetésem!
VálaszTörlésKöszönöm:) én nem igazán szeretem a birssajtot, ez inkább a zselés cukorra hasonlít állagában, sokkal lágyabb mint birs-testvére.
VálaszTörlésEszter!
Köszönöm a jókívánságot:) legyen Nektek is sok belőle!
Éva!
Köszönöm, jövök:)