2011. december 9., péntek

Mandulás-csokis fenyőbonbon


Adél nagyon klassz játékot írt ki, aminek egyik feladata az volt, hogy a turron összetevőiből (mandula, méz, tojásfehérje) alkoss valamit. Nekem ezt sikerült. És komolyan mondom annyira finom lett, hogy valószínűleg helyet kap a karácsonyi menüben. Köszi a játékot Adél! Nagyon ötletes és inspiráló volt:) 

Hozzávalók:
100 g étcsoki, 1 dl tejszín, 5 ek őrölt mandula, 2 tk méz, mandulaesszencia (vagy aroma), 1 tojásfehérje, 2 ek porcukor, 6 db csokikorpusz (kapható az Ázsiában - Fővám tér)


A mandulát száraz serpenyőben közepes lángon kicsit megillatosítom (de vigyázok h ne barnuljon meg). A tejszínt forrpontig melegítem, a feldarabolt csokira öntöm, homogén állagúra keverem. Hozzáadom az őrölt mandulát, a mézet és a pár csepp mandulaesszenciát (vagy aromát). Hűtőbe teszem 10-15 percre, hogy kicsit szilárduljon. Csillagcsöves habzsákba kanalazom és kúp alakban megtöltöm vele a csokikorpuszokat. Hűtő. A tojásfehérjét majdnem teljesen felverem majd fokozatosan hozzáadom a porcukrot és fényes, vágható keménységű habbá verem. Habzsákba teszem és a kis fenyőkre ráültetem a hópettyeket, pihéket (Nimród szerint pókokat:). Hűtő fogyasztásig, 1-2 napnál ne álljon tovább.



6 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik!
    Én köszönöm a részvételt ezzel a csodás édességgel :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, mutatós édesség! Biztosan nagyon finom az íze is !

    VálaszTörlés
  3. Ez megint valami szenzációs ötlet:-)) Szépen mutatna az ünnepi asztalon:-)

    VálaszTörlés
  4. Az ötlet ismét nagyon tetszik! Olyan kis édesek! Szó szerint és képletesen. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek, igazi karácsonyi hangulat :)

    VálaszTörlés
  6. Annyira cukik ezek a fenyők! Nagyon eredeti ötlet. Panettone isteni volt, még egyszer köszönöm, puszi!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...