2011. július 1., péntek

Dinnye-citrom sorbet pálcán - VKF 43.


Kicsit megcsúszva, de még mindig VKF. A napfényre vártam a fotózáshoz, aztán feladtam a várakozást. A nyaralás helyett lassan a telelést tervezhetjük...így július 1-jén... Egyik jeges, egy bazsalikomos-aszalt-paradicsomos ricottafagyi, amit előételnek szánok, még mindig  a fagyasztóban pihen, ahogy elnézem az időjárást, teljességgel esélytelen a szép fotóra...

Hozzávalók:
5 db citrom, 1 érett, zöld húsú sárgadinnye, 250 g cukor

  
Kicsavarjuk a citromok levét és 150 g cukorral együtt egy lábosba öntjük. Kis lángon lassan felmelegítjük , időnként megkeverjük. Mikor a cukor teljesen feloldódott, hozzáadunk 300 ml hideg vizet, összekeverjük és hagyjuk kihűlni. Fagyigépre bízzuk, vagy lapos tálban a fagyasztóba tesszük és ahogy jegesedni kezd, félóránként botmixerrel átkeverjük. 

100g cukrot 150 ml vízzel egy lábosban kis lángon felmelegítünk, időnként megkeverve, addig míg a cukor teljesen felolvad. Aztán növeljük a hőfokot, felforraljuk és 3 percig lobogó forrásban tartjuk. Levesszük és teljesen kihűtjük. A dinnye húsát nagyobb kockákra vágjuk és simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a kihűtött cukorszirupot, alaposan elkeverjük. Fagyigépbe tesszük vagy lapos tálban fagyasztóba és ahogy jegesedni kezd, félóránként botmixerrel átkeverjük. 

Mikor mindkét sorbet elkészült, rétegesen beletesszük a jégkrémformába és visszatesszük a fagyasztóba, hogy összeálljon.

 

3 megjegyzés:

  1. Ez egy műalkotás! Gyönyörű!...és nyilván finom is :)

    VálaszTörlés
  2. Későn jöttem, először a habzóborost láttam. Az is szuper, légies, könnyed, de ez talán még gyönyörűbb! :))) Zöld... imádom! :)
    Arra a ricottafagyira pedig nagyon kíváncsi vagyok! :)

    VálaszTörlés
  3. Adél!

    Köszi:) igen, ez lett a kedvenc végül:)

    Su!
    :)) és még festék sincs benne. Naturban ilyen gyönyörű zöld:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...