2011. július 24., vasárnap

Málnaecet


A fűszernövények, virágok, gyümölcsök pillanatok alatt egyedi, különleges ízt kölcsönöznek az ecetnek. Elkészítése borzasztó egyszerű. Sterilizáljunk egy szép üveget, tegyünk bele egy nagy marék málnát (vagy egyéb gyümölcsöt), öntsünk rá 500 ml alma- vagy fehérborecetet és hagyjuk 3 hétig állni. Az ecet átveszi a málna gyönyörű színét, és az ízét, illatát. 3 hét után szűrjük át. 



A Food-Pack és a blog közös játékára holnap éjfélig küldhetitek még az elegáns és bohém ötleteket. 
 
 
Ötlet: Ecetek és olajok - Cser kiadó

7 megjegyzés:

  1. De szép a színe! A recept is tetszik. Nekem elsőre a salátákhoz való használata jut eszembe. :)
    Az antik tálcádat már a múltkor is megcsodáltam az egyik fotódon. Kicsit irigykedem... ;D

    VálaszTörlés
  2. Igen,igen...az antik tálca mindent visz:))))Csodás...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól mutat a málna abban az üvegben! Biztos kellemes illatú és izű lesz ha össze érik!

    VálaszTörlés
  4. Petra!
    Köszi, finom lett az íze is. Teljesen átvette a málna ízét, illatát. Salátákhoz mindenképp jó, ki fogom próbálni mártásokba, esetleg édességbe is pár cseppel.

    Az antik tálca viszonylag új szerzet, az Ecserin szereztem be néhány szépséges társával együtt.

    VálaszTörlés
  5. Niki!
    Érdemes kinézni időnként az Ecserire, ha van türelmed hozzá, lehet szép dolgokat találni...

    Éva!
    Igen, finom lett, nagyon intenzív a málna illata. A színe pedig gyönyörű élénk piros.

    Katuci!
    Köszönöm:)

    Kati!
    :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...