Egy rendhagyó poszt a sok édesség között. Az utolsó VKF-es darab, ami meg is valósult a sok ötletből. Ez tojás nélkül készült, legközelebb kipróbálom főzött tojásos alappal, úgy valószínűleg még krémesebb lenne.
Hozzávalók (4 db):
2 dl tejszín, 15 dkg ricotta, 1 csokor bazsalikom, 5-6 nagyobb aszalt paradicsom + 2 a díszítéshez, fekete olajbogyó
A tejszínt forráspontig melegítem, beleteszem a megmosott és megszárított bazsalikomleveleket néhány levél kivételével. Leveszem a tűzről és 2-3 órát állni hagyom. Feldarabolom az aszalt paradicsomokat és a megmaradt bazsalikomleveleket. A tejszínt átszűröm és hozzákeverem a ricottát, picit sózom és mehet a fagyigépbe. Mikor elkészült hozzáadom a felaprított paradicsomot és bazsalikomot.Szilikonformába kanalazom, kicsit a munkalaphoz ütögetem hogy egyenletesen szétterüljön benne hézagok nélkül. Visszateszem a fagyasztóba, hogy összeálljon, majd kifordítom a formából. Felaprított aszalt paradicsommal és olajbogyóval díszítem.
Tyűűű, szemem-szám tátva :)
VálaszTörlésEz valami különlegesség, nagyon guszta! Ilyeneket szeretnék én egyszer megkóstolni!
VálaszTörlésHmmmmm! Nyami, mindenért odáig vagyok, ami benne van!
VálaszTörlésAdél!
VálaszTörlés:) köszi!
Éva!
becserélhetjük egy repülőkrémesre:)
Katuci!
Igen, én is. Sőt a 20 hónapos Lurkóm is falja az olajbogyót és a bazsalikomot. Hitted volna? És a levendulafagyi is bejött neki! Anyja fia:))