2011. július 3., vasárnap

Bazsalikomos-aszalt paradicsomos ricotta-fagylalt - VKF 43.


Egy rendhagyó poszt a sok édesség között. Az utolsó VKF-es darab, ami meg is valósult a sok ötletből. Ez tojás nélkül készült, legközelebb kipróbálom főzött tojásos alappal, úgy valószínűleg még krémesebb lenne. 

Hozzávalók (4 db):
2 dl tejszín, 15 dkg ricotta, 1 csokor bazsalikom, 5-6 nagyobb aszalt paradicsom + 2 a díszítéshez, fekete olajbogyó

A tejszínt forráspontig melegítem, beleteszem a megmosott és megszárított bazsalikomleveleket néhány levél kivételével. Leveszem a tűzről és 2-3 órát állni hagyom. Feldarabolom az aszalt paradicsomokat és a megmaradt bazsalikomleveleket. A tejszínt átszűröm és hozzákeverem a ricottát, picit sózom és mehet a fagyigépbe. Mikor elkészült hozzáadom a felaprított paradicsomot és bazsalikomot.Szilikonformába kanalazom, kicsit a munkalaphoz ütögetem hogy egyenletesen szétterüljön benne hézagok nélkül. Visszateszem a fagyasztóba, hogy összeálljon, majd kifordítom a formából. Felaprított aszalt paradicsommal és olajbogyóval díszítem.

4 megjegyzés:

  1. Ez valami különlegesség, nagyon guszta! Ilyeneket szeretnék én egyszer megkóstolni!

    VálaszTörlés
  2. Hmmmmm! Nyami, mindenért odáig vagyok, ami benne van!

    VálaszTörlés
  3. Adél!

    :) köszi!

    Éva!
    becserélhetjük egy repülőkrémesre:)

    Katuci!
    Igen, én is. Sőt a 20 hónapos Lurkóm is falja az olajbogyót és a bazsalikomot. Hitted volna? És a levendulafagyi is bejött neki! Anyja fia:))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...