A Foodshow-ra vasárnap (ma) készültem, nem jutottam ki, amit sajnálok:(. Sok finom és érdekes desszert készült viszont itthon. Aminek örülök. Fotóztam is, amit élveztem.
Elkészült a blog címadója is újra, ezúttal jeges változatban: levendulásfagyi bonbonba zárva, ugyanez történt a mentafagyival is. Készült még levendulaszirup és mentalikőr. Ezek felkerülnek majd a napokban.
A recept előtt egy gyors játékra hívlak benneteket!
Ha még nem tetted, regizz rendszeres olvasónak és egy kommentben írd meg kérlek, hogy melyik a kedvenced itt a blogon. Tedd ezt meg jún.15. éjfélig! A fent látható szilikonformát fogom kisorsolni (természetesen nem ezt, hanem egy újat:) a kedvenced kíséretében!
És akkor a fagyi:
A recept eredetije Chili&Vanília blogján jelent meg. Kicsit módosítottam rajta, formába öntöttem, kifagyasztottam és csokival díszítettem.
Hozzávalók:
4dl tejszín, 3,5dl tej, 15dkg cukor, 2 csokor menta -3dkg, 5 tojássárga, zöld ételfesték, étcsokoládé
A 2,5 dl tejet és 2,5 dl tejszínt a cukorral forráspontig melegítettem és hozzátettem a megmosott és megszárított mentaleveleket. Lefedve hagytam kihűlni, majd jól záródó dobozban egy ájszakára hűtőbe tettem. (Az eredeti recept szerint csak egy órát kell állni hagyni, én erős mentaíz akartam, nekem pont így lett jó kb. 8 órát állt benne). Másnap a mentát eltávolítom és forráspontig felmelegítem a keveréket. Eközben a tojássárgákat kézi mixerrel habosra kevertem és lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntöttem a folyadékot. Simára kevertem, majd az egészet visszaöntöttem a lábasba, és sűrűre főztem. Vigyázzunk, hogy ne forrjon, mert kiválhat a tojás. Átszűrtem és hozzáöntöttem a másik 2,5dl tejszínt és 1 dl tejet. Hozzákevertem egy icipici ételfestéket, hogy kicsit zöldes színű legyen. Teljesen kihűtöttem és a szilikonformába töltöttem, hurkapálcával kicsit megkevergettem, hogy a légbubik távozzanak. Be a fagyasztóba. Mikor teljesen megfagyott és szépen ki lehetett már venni egy kevés olvasztott csokit csurgattam a mélyedésébe és fogyasztásig visszatettem a fagyasztóba.
A 2,5 dl tejet és 2,5 dl tejszínt a cukorral forráspontig melegítettem és hozzátettem a megmosott és megszárított mentaleveleket. Lefedve hagytam kihűlni, majd jól záródó dobozban egy ájszakára hűtőbe tettem. (Az eredeti recept szerint csak egy órát kell állni hagyni, én erős mentaíz akartam, nekem pont így lett jó kb. 8 órát állt benne). Másnap a mentát eltávolítom és forráspontig felmelegítem a keveréket. Eközben a tojássárgákat kézi mixerrel habosra kevertem és lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntöttem a folyadékot. Simára kevertem, majd az egészet visszaöntöttem a lábasba, és sűrűre főztem. Vigyázzunk, hogy ne forrjon, mert kiválhat a tojás. Átszűrtem és hozzáöntöttem a másik 2,5dl tejszínt és 1 dl tejet. Hozzákevertem egy icipici ételfestéket, hogy kicsit zöldes színű legyen. Teljesen kihűtöttem és a szilikonformába töltöttem, hurkapálcával kicsit megkevergettem, hogy a légbubik távozzanak. Be a fagyasztóba. Mikor teljesen megfagyott és szépen ki lehetett már venni egy kevés olvasztott csokit csurgattam a mélyedésébe és fogyasztásig visszatettem a fagyasztóba.
(nem kevergettem, nem tettem fagyigégbe, így is jó állagú lett, icipicit szilánkos. Fagyigép után is lehet formába tölteni, de nem tudom hogy ilyen szépen felveszi-e a forma alakját.)
Jöttem játszani :) Ez a kedvencem, szívesen megnyerném:
VálaszTörléshttp://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/02/epres-cayenne-borsos-toltott-tabla.html
A szilikon forma tök jó, mostanában én is átálltam a fagyikra, csak bonbonnak álcázom :D
Vianne!
VálaszTörlésMegint jó kis játékod van:-)
Megosztottam a Fb is.
Az én kedvencem:
http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/03/rozsaszirom-bonbon.html
Ez savarin forma ugye?
Gesztenye! Jó, h megosztottad, mert általad fedeztem fel ezt a csodás blogot :)
VálaszTörlésBe is regiztem gyorsan :)
Vianne! Egészen biztosan gyakran visszajárok még hozzád, nagyon hangulatos itt nálad.
Játszok is persze...ahogy megláttam, azonnal a szívembe lopta magát (talán, mert ez a kedvenc virágom): http://levendulaescsokolade.blogspot.com/search/label/orgona
További sok sikert a bloghoz :)
Üdv: Adél
Nekem ez a kedvencem:
VálaszTörléshttp://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/02/epres-cayenne-borsos-toltott-tabla.html
Vianne nehéz volt a választás mert mindegyik csodás !!
Gyönyörű fotók! :))) És zöld a zöld! :D
VálaszTörlésKedvencet választani ennyi közül? Ez nem egyszerű feladat! :) Inkább a kóstoltak közül próbálok, így talán valamivel egyszerűbb. Zöld kardamomos! :)
Juhééé! :))) Erra a szilikonos formára úgyis pályázok egy ideje! Örülnék neki nagyon. :)
VálaszTörlésA kedvencem pedig ez: http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/05/kekpotty.html - mint ahogy ott is beírtam annó a kommentbe. :D:D
Az én kedvencem a jázminos-pezsgős bonbon: http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/03/jazmin-pezsgo-bonbon.html
VálaszTörlésFacebookon is megtalálunk Téged valamikor, Vianne?:)
Sajnos a Foodshowt én is kihagytam, pedig vasárnap délután volt Keserédes bemutató, múltkor láttam Nálad, hogy ajánlod, megnéztem a honlapjukat és rákattantam!
VálaszTörlésNa szóval, két kedvencem van: a tonkababos bonbon, mert megidézi a Csokoládé c. film hangulatát. A másik az orgona mousse, mert gyönyörű és izgalmas lehet az íze. Mivel nem tudtam dönteni, segítségül hívtam 7 hónapos Barnabásomat, melyik látványánál ujjong jobban. A győztes pedig az orgona mousse (valószínűleg a színe miatt :-) ).
Szia!
VálaszTörlésÖrülök, hogy ráakadtam a blogodra, nagyon kreatív finomságokat készítesz!
A marcipánon akadt meg a szemem, utána pedig rajta: http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/02/pezsgos-marcipanos-eper.html
egyszerűen tökéletes hármas, az eper-pezsgő klasszikus, m.-mel pedig még édesebb-krémesebb lehet. :)
Hú, nehéz választani, de az egyik kedvenc:
VálaszTörléshttp://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/02/pezsgos-marcipanos-eper.html
:), no meg a töltött táblák is!
Köszi a játékot!
Gesztenyének hála rád találtam! Csoda dolgokat készítesz, nagyon nehéz választani, de én megrögzött After Eight rajongóként ezt a mentás csodát szeretném!
VálaszTörlésÉs persze köszönet a játékért:)
Jézusom én csak gyönyörködöm a fotókban és a látványtől pestiesen szólva köpni-nyelni nem tudok. Melyik a kedvencem??? Hát mind egytől-egyig, egyszerre, egymás utám, majd újra és újra.
VálaszTörlésAmit itt látok az egyszerre költészet, gasztronómia, boldogság-vatázslat, misztikum, kényeztetés, látványorgia, a pillanat öröme és még sorolhatnám, szinte félek beleharapni, szinte nem merem lenyelni, na persze ha elkészíteném, de attól is félek, ha én készítem, akkor megtörne az a varázslat, ami most szinte körbezsong elnézve a fotókat és olvasva a közben benned keletkező érzéseket és hangulat felhőket. Elnézegetem ezeket az aprócska csodákat és úgy érzem magam, mint a legnagyobb szerelmek felidézése közben, amelyek elkezdődtek, vagy csak gondolatban születtek, de sosem fejeződtek be, a plátói szerelem meg nem valósult, de gondolatban ezerszer megélt orgazmusát. Ami megtörténik, az el is romolhat, értékét vesztheti, ami csak a fantáziánkban csapong az örökké a miénk, folyton boldog és megismételhetetlen, , ezerszer megélem, de sosem romlik, s múlik el. Ilyenek ezek a könnyed falatnyi élvzetek is, ha elkészíteném megtörne a varázs, amíg az általad kreált csodákat csak nézem, addig ezernyi íz játszik, és mindennap másképpen fantasztikus.
Éppen ezért nem nyerni jöttem az oldalra, hanem csodálni, merengeni és megélni ezerszer az ízharmóniát gondolatban, megpihenni, feloldódni a csodás fotók élménytengerében.
Köszönöm, hogy itt lehettem és ki tudja talán egyszer rászánom magam, elkészítem és megízlelem, de addig is visszatérek ide feltöltődni és itt lenni csak úgy....
Szia Vv!
VálaszTörlésIde is értem...
Szóval a kedvencem az ibolyás bonbon.
Hmmm...
:-)
:-*
Az én abszolút kedvencem ez: http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/05/ricottas-narancsos-bonbon.html
VálaszTörlésMég nem próbáltam, de szerepel az elkészítendő bonbonok listáján. :)
És utólag is köszönet a kakaóvajas temperálási módszerért, azóta csak azt használom és nagyon bevált. :)
Húúúha, tényleg nehéz kitalálni, hogy mi is a kedvenc :-)
VálaszTörlésDe most úgy gondolom, hogy ez alegcsábítóbb: http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/05/jeges-malnas-fehercsoki-mousse.html
Vagy lehet, hogy a kávésnál maradok (ez amúgy is nagyon ötletesen van elkészítve, gratula érte): http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/04/mokkakrem.html
Kedvencem a jeges málnás mousse - egyszerű elkészíteni és ráadásul van benne a kedvencem: szivacs!(alias marshmallow)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésKivancsiva tettel a cukrasztanfolyamon mikor meseltel a csokikeszitesrol, igy megneztelek, es csak amulok-bamulok.. :)
Gratulalok a sok finomsaghoz, es a szep oldalhoz is.
Az en (egyik, mert valasztani joforman lehetetlen) kedvencem: http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/04/pezsgos-malnas-kehely.html
Zsuzsi
Eri!
VálaszTörlésÜdv mit első játékos:)
Igen, jó h újra van miért elővenni a szilikont!
Gesztenye!
Nagyon köszönöm h megosztottad!!:) Ultra jófej vagy!!!
Nem, ez nem savarin, medium lingotto a neve.
Adél!
Üdv! Örülök h idetaláltál! És a választásodnak is:))
Köszi!
Judit!
Köszönöm:)
Köszi Su!! Igen, a zölddel eddig még nem volt baj, nagyon szép a színe. Hát igen, igen, a hazai pálya előnye...:)
Emőke!
Jajdejó, örülök h tetszik a forma. Én nagyon elégedett vagyok vele, szépen kijött belőle a fagyi!
Zöldpötty!
De jó, hogy ennyien szeretitek a virágokat!!!
Facebook, remélem hamarosan, még nem jutott rá időm:(
Katuci!
VálaszTörlésIlyen pici és milyen jó ízlése van...!!!:)
Nézd meg a www.rozsavolgyi.com -ot, itt lehet csak igazán csodákat találni!!
Ilumilu!
Örülök h idetaláltál! Köszönöm:)
És tényleg jó ez a hármas:)
Ami!
Örülök h újra látlak itt!
És nagyon szívesen:)
Moha!
Neked is nagyon örülök, h idetaláltál! A fagyi szállítás nem lesz egyszerű, ha megnyered, de majd megoldjuk:))
a.suszter!
Köszönöm a kedves szavakat, örülök h ennyire megihlettek a képek:)
Ha nem választasz, akkor azonban ez a szerelem is beteljesületlen marad, még akkor is ha Neked kedvezne a szerencse...:))
Kriszta!
:)) és
:))
Málna!
VálaszTörlésNagyon szívesen, örülök, hogy használjátok jó páran!!
Ha elkészítetted, várom a visszajelzésedet arról, hogy sikerült:)
Janka!
Örülök:) Akkor végül a mokka?
Andon!
:)
Lesz hamarosan pillecukor recept is a blogon. Nagyon könnyű, pár perc és kész:)
Borzaskata!
Szia:)
Örülök és köszi:)
Mindjárt megnézlek!
Ide tévedtem hozzád, hogy gyönyörködjek a szép csokijaidba, hisz én nem hiszem hogy ilyenbe belevágnék. Játszani szeretnék hátha szerencsém lesz! Ahogy nézegettem a csokijaidat nekem mindegyik nagyon jó, de mivel az epret nagyon szeretem ezért : Epres- cayenna borsos töltött tábla csokidat választottam.
VálaszTörlésSzia! Kedvencem a "Epres-cayenne borsos töltött tábla" (2011. 02. 22.)
VálaszTörlésÉva Sz
Én is Gesztenyének köszönhetően találtam Rád! :-) Az én kedvencem: http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/05/zoldpotty.html
VálaszTörlésOoo, nekem a kedvencem az egyszerű de nagyszerű levendulás darab: http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/03/levendulas-bonbon-vkf-41.html
VálaszTörlésBár a legújabban felkerült, levendulás fagyos édesség is jól hangzik, de azt még nem próbáltam.
Szia...nagyon szupi a blogod :D Az én kedvencem:
VálaszTörléshttp://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/05/jeges-malnas-fehercsoki-mousse.html
Hű, teljesen belemerültem a blogodba, pedig vizsgaidőszak lévén inkább tanulnom kellene. Gyönyörűek és izgalmasak a bonbonjaid, a legcsábítóbb számomra talán ez: http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/02/pezsgos-marcipanos-eper.html
VálaszTörlésDe csak mert úgy érzem, el tudom képzelni az ízeit. Viszont nagyon izgalmasak azok a bonbonok is, amik virágokból készülnek, és bár nem lenne bátorságom elkészíteni, de megkóstolnám mindet egytől egyig!:)
Nehéz szülés volt ez a döntés, pedig egy bábától lenne mit elvárni:))a kedvencem padig:
VálaszTörléshttp://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/02/pezsgos-marcipanos-eper.html
Én is jöttem játszani!Nekem a "gyengém" a levendula!
VálaszTörléshttp://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/03/levendulas-bonbon-vkf-41.html
Vianne!
VálaszTörlésDe örülök, hogy már ennyien vagyunk:-))) Látom mindenki szeret játszani.
A forma továbbra is nagyon tetszik:-)
Nagyon jó!
VálaszTörlés2 az 1-ben(január 27)-ez az abszolút kedvenc!
Jöttem ide Gesztenyétől ! Nekem a pöttyös kis cukiknál ragadt a szemem, nagyon megfogtak, mindegy melyik, kék-zöld, de inkább a zöld!:)))
VálaszTörlésÉn is jöttem játszani! :)
VálaszTörlésKedvencem a kék pötty, meg a kávéscsésze, imádom a kávés dolgokat, de még sorolhatnám a többit is sorban, nagyon klassz dolgokat alkotsz! Ötletes vagy!
Nekem ez a kedvencem, olyan szép színe van: http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/05/orgona-mousse.html :)
VálaszTörlésNagyon szeretem a blogodat! ^^
Szia! Én is szeretnék játszani.
VálaszTörlésMi a kedvencem? Minden.
De ha választani kellene akkor a Málnás Tanzánia minitábla, és a Jeges málnás fehércsoki-mousse, de minden csodálatos.
Nálam a levendula szirup a nyerő, és a mentás csoki!!!
VálaszTörlésMiért van az, hogy mindig megéhezem, ha nálad járok???
Szia! Én is most találtam rá a blogodra, és nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésSokat kellett gondolkodnom, hogy melyik recept tetszik a legjobban, mert mind nagyon szép!
Nehéz volt választani, de azt hiszem a jeges málnás fehércsoki-mousse lett a kedvencem. :)
Nagyon nehéz választani!!!! A csillagánizs trüffelt jelölném meg, de nincs olyan amit nem fogyasztanék szívesen!!!!!!
VálaszTörlésNekem a Ricottás-narancsos bonbon tetszik a legjobban...nehéz volt választani. :)
VálaszTörlésüdv.Juharszirup
jaj de jó hogy ilyen sokan jöttetek játszani!!!
VálaszTörlésMindenkinek nagyon örülök:)))
és köszönöm a kedves szavakat, visszajelzéseket!!
Már csak 1 nap, holnap délelőtt sorsolunk:)
Szia Vianne!
VálaszTörlésNem várhatod el, hogy választanunk kelljen ezek közül az egytől-egyig gyönyörű, változatos finomságokból.
Bármelyik csokigyártó megirigyelhetné a tudásodat, és a leleményességedet ;)
Én mindegyikre szavazok! :)
Szia! Most fedeztelek fel és el vagyok varázsolva a sok csodás bonbontól!
VálaszTörlésNagyon szívesen megkóstolnám mindet,de amivel kezdeném:
http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/04/malna-mousse.html
Csak így tovább!
Szia, jövök gyorsan, ha még nem maradtam le, most találtam rád, de máris nagyon megtetszettek a bonbonjaid, nekem az orgona-mousse lett a kedvencem, egyrészt a színe is megfogott, másrészt én is kisérletezgettem többek között orgonával is a blogomon, nem bonbon téren, hanem sütikben.
VálaszTörlésMost találtam az oldaladra! De szuper dolgok vannak! a válogatás közepette nekem a Mokkakrém tetszett meg a legjobban, amit simán egy bon-bonban is el tudok képzelni:) meg is fogom valósítani, amint időm engedi:)
VálaszTörlésCsak így tovább! Köszi a játékot;)
http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/04/mokkakrem.html
Szia, az én kedvencem az epres-vodkás frissítő :) ! Főleg azért, mert ez majdnem az első két dolog a kedvenceim listáról :) ...
VálaszTörlésKöszönöm a lehetőséget :) !
Szia! Azaz igazság nem nagyon tudok választani mert mind nagyon guszta. Vodkás cseresznye, azt megkostólnám.
VálaszTörlésSzia! A kedvencem a Pezsgős-málnás kehely, de alig lehet választani, mert mind nagyon finomnak látszik :)
VálaszTörléspedig a kisesküt le mertem volna tenni, hogy már egyszer bejelentkeztem hozzád.
VálaszTörlésminden esetre most (is?) megtettem.
kedvenc????????
hűűűű
aktuális hangulatom alapján a rózsás bonbon no meg a levendulaszirup.
szia.remélem,még beleférek :$
VálaszTörlésnekem ő a legkedvencebbem: http://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/05/ricottas-narancsos-bonbon.html
Szia!!
VálaszTörlésNekem is a legszimpatikusabb a ricottás-narancsos bonbon!!!!!!!!!! Üdv! Bea :-)
Csak mert imádom a mentát, nekem ez a kedvencem, bár a pöttyözés miatt egy kicsit nehéznek találom az elkészítését:
VálaszTörléshttp://levendulaescsokolade.blogspot.com/2011/05/zoldpotty.html
Nagyon örülök, hogy rátaláltam a blogodra! Rengeteg csodás dolgot találtam, csak gratulálni tudok Neked! Meseszép minden, biztosan nagyon finomak.
VálaszTörlésSzeretnék én is játszani, mert az olyan jó! :-)
A kedvencem a blogon? Nem is tudom mióta böngészek már itt Nálad, végül 3 tuti befutó maradt. Nem 4. (a többi sorban utána, de rangsorolnom kell) Végül nagyon hezitáltam, hogy ez a mentás legyen vaaaagy az orgonás-mousse, az nagyon érdekes lehet, végül a KékPötty mellett döntöttem. De nehéz szülés volt. Nem lehetne az Orgonással együtt első helyre hozni? :-)))