2011. december 20., kedd

Étcsokoládés körtelekvár


 
 Ez a lekvár tavaly télen az abszolút befutó volt nálunk. Vagy 4szer készítettem el újra és újra magunknak és ajándékba is. Még van pár napunk Karácsonyig, érdemes nekiugrani, mert egyszerű és mégis különleges ajándék születhet belőle. 
 
 Hozzávalók (kb. 4 db 3 dl-es üveg):
2,5 kg vilmoskörte, 50 dkg cukor, 1 dzsemfix 2:1, 10 dkg ecuadori étcsokoládé 70%
 
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat.  A körte húsát apró kockára vágjuk és egy fazékban a cukorral és a benne elkevert dzsemfix-szel közepes lángon főzni kezdjük. Mikor felforr, 4-5 percig zubogva forrni hagyjuk. Elvégezzük a zselépróbát (lehűtött kistányérra egy teáskanálnyi mennyiséget teszünk). Lekapcsoljuk és hozzákeverjük a feldarabolt étcsokoládét. Steril üvegekbe peremig töltjük, lezárjuk és 15 percre fejre állítjuk. Ezután mehet a polcra hűlni. Egy évig áll el, felbontás után tároljuk hűtőben és 2 héten belül fogyasszuk el.   
 

3 megjegyzés:

  1. biztos fincsi lehet, majd jövőre elkészítem körte szezon idején :)

    VálaszTörlés
  2. Remek ötletet adtál, úgyis tele a spájz Ecuadori csokival. ;DDD

    VálaszTörlés
  3. Milyen szép színe lett! A sütőtököset kipróbáltam ajándékba, annak ellenére, hogy kicsit sült tök ízű, nagyon finom! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...