2011. április 26., kedd

Mokkakrém


A márciusi és áprilisi hajrá után a szervezetem Húsvétra elérkezettnek látta a kényszerpihenő idejét, így tüzesgolyóval a torkomban, lázasan sikerült az ünnepeket végigélnem. Így jár az, aki nem használja mindazt, amit tud...hmmm
Sokféle húsvéti csoki készült, feltenni már nem maradt erőm. Azért jönnek majd vmikor mostanában, lesz még Húsvét...

Ez a mokkakrém szintén egy villámgyors darab, hasonlóan ehhez és ehhez vagy ehhez.

Hozzávalók:
csoki-kávéscsészék (GoodWill Kft vagy Ázsia Bt), 10 dkg 70%-os étcsoki, 0,5 dl tejszín, 0,5 dl erős kávé (mokka), néhány szem pörkölt kávé, pár kocka fehércsoki, kávé-esszencia (elhagyható)

0,5 dl tejszínt felforraljuk, ráöntjük a 10 dkg feldarabolt étcsokira és homogén állagúra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt mokkát, elkeverjük. A kávészemeket apróra törjük és belekeverjük a krémbe, esetleg pár csepp esszenciát teszünk hozzá hogy felerősítsük a kávé ízét. Beletöltjük a kávéscsészékbe és 15 percre hűtőbe tesszük. Vízgőz felett megolvasztjuk a fehércsokit és tejhab gyanánt a mokkakrém tetejére kanalazzuk. Egész kávészemmel díszítjük.






3 megjegyzés:

  1. Guszta! :) De én csak tiramisuban szeretem a kávét, ezért ezt kihagyom.

    VálaszTörlés
  2. Én kóstoltam is, nagyon finom :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...