Nyár elején úgy terveztem hogy rengeteg olasz és francia desszert kerül majd fel a blogra. De a nyár jött és máshogy alakította magát. Nem bánom:) A vasárnap délelőtt a szeder jegyében telt, készült kétféle lekvár, muffin, fagyi, pannacotta, ezeket még gyorsan felteszem a héten, aztán indulunk nyaralni:)
Toszkána... Három éve jártunk ott, a varázsa azóta is tart. Hetek óta ennek lázában égek, olvasok, írok, álmodozom... Az úti célunk 20 km-es körzetében 3 kézműves csokiműhely is lesz, ez persze csak hab a tortán. Imádom az olívaligeteket, a dimbes-dombos gyönyörű tájat, az ódon kisvároskák hangulatát, a finom ételeket, borokat, az időtlenséget amibe szeretek újra és újra belefeledkezni...
Hozzávalók:
800 g görög joghurt (Bakoma), 2 dl 30%-os tejszín, porcukor, 300 g szeder, 100 g kristálycukor
A joghurtot a tejszínnel összekeverem és kézi mixerrel felhabosítom, hozzáadok porcukrot ízlés szerint, hűtőbe teszem 2-3 órára. A szedret a 100 g kristálycukorral közepes lángon sűrűre főzöm, majd hagyom kihűlni. A joghurtos masszát fagyigépbe töltöm, mikor elkészült hozzáadom a sűrűre főzött szedret, majd kikapcsolom a gépet és sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntöm a fagyit. Beleállítom a pálcákat és 1-2 órára jégre teszem. Könnyű, üdítő, savanykás-édeskés, nagyon finom:)
Ó, ahogy elolvastam a Toscana-ról írt bekezdésedet, szinte átjárt a hangulat. Kellemes nyaralást kívánok nektek.:)))
VálaszTörlésA fagyi nagyon guszta, ötletes. :)))
Nagyon guszta a fagyid, szedret imádom! Kellemes kikapcsolódást kívánok nektek! Az élményeidről remélem beszámólsz majd!:-)
VálaszTörlésVianne!
VálaszTörlésDe jó lesz Neked, nagyon várom majd a beszámolót, a csokiműhelyért meg külön "irigy" vagyok:-))
Jól nézzél körül:-)
A fagyi istenien néz ki és milyen nagyon jó ötlet, nem kell forma sem:-))
Petra!
VálaszTörlésBiztos mert engem is, mikor írtam:)
köszönjük!!!
Éva!
Hmmm...én is:)és finom lett a joghurttal, jól ellensúlyozzák egymást.
Köszönjük:) Igyekszem:)
Gesztenye!
Okés, ígérem mindent megnézek és fejben szorgalmasan jegyzetelek:) na és fotózok persze.
De mindennél jobban belélegezni és mélyen átélni szeretném mindazt ami jelen van a tájban, a városokban, az ételekben, az emberekben. Egy újabb évre feltöltekezni belőle...
Vmelyik régebbi cuccina modernaban láttam egyszer vmi hasonló megoldást de nem emlékszem már hogy hol pontosan
Mekkora ötlet tepsibe önteni, majd szeletelni!! Kellemes nyaralást :)
VálaszTörlésVianne!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm a csomagot, megjött és annyira örülök neki. Főleg a süti formának, még nem is láttam ilyet:-))
Még én is megcsináltam ezt a fagyit, isteni lett - a Fiúknak is nagyon ízlik:))) Persze megint deviáltam, a porcukor helyett mézet raktam bele:) Köszönöm a remek ötletet, a következő a szedres muffin lesz!
VálaszTörlésAnazar!
VálaszTörlésKöszi nagyon, igyekszünk:)
Gesztenye!
A Food-Pack-nek köszönd:) Remélem sok örömteli pillanatot hoz majd!
Andon!
Örülök:))remélem az is bejön majd a férfinépnek, Nimródnak nagyon tetszett