Lélekben elkezdtem a Karácsonyra készülődést. Számomra ez együtt jár a Melegséggel, Harmóniával, Örömmel. Vágyom a Szeretteim közelségére, az együtt töltött bensőséges pillanatokra, az önfeledt beszélgetésekre és játékokra a meleg szobában vagy a ropogós hóban, a finom ételek elkészítésére és élvezetére. Szeretem látni Nimród elégedett kis arcát a mindennapokban, vagy ahogy felragyog a tekintete mikor örül valaminek. Néha elmélázom azon, mit szól majd a karácsonyi hangulathoz, a feldíszített fához, a mécsesekhez, ajándékokhoz, a hóhoz... Tervezem az Adventi Naptárt, az ajándékokat, a Karácsonyi menüt...és közben újra és újra átjár a Melegség...
Jó látni ahogy kezdenek megjelenni a magyar és külföldi Adventi magazinok a sok kedves ötlettel. Én is sok gasztro ajándék ötlettel készülök. Számszerint eddig 32-t írtam össze :), ezek közül néhány a Kifőztük magazin Karácsonyi számában fog megjelenni. Remélem lesz időm mindet megvalósítani. Nem csak ajándék ötleteket, hanem sütemény, desszert és egyéb ünnepi étel recepteket is tervezek feltenni a következő másfél hónapban. A mostanin kívül még egy bonbon recept várja a laptopon a megjelenést, aztán jönnek az Ünnepekre hangolt posztok...
Ez a bonbon ajándékba készült egy kedves barátnőm férjének, aki nagyon önzetlenül támogatja életem ezen szeletét...
Hozzávalók (21 db):
200 g temperált Ecuadori étcsoki (70%), 100 g Madagaszkári étcsoki (60%), 0,4 cl nagyon jó minőségű meggypálinka, 5 dkg aszalt meggy, 0,5 dl tejszín, 2 db kicsi chilipaprika
Az aszalt meggyet beáztatom egy éjszakára a meggypálinkába.
Másnap a tejszínt felforralom a 2 db felhasított chilipaprikával, majd leveszem a tűzről és állni hagyom negyed órát. Átszűröm, újra forrpontig melegítem és ráöntöm a 100 g feldarabolt 60%-os étcsokira. Homogén állagúra keverem és 15 percre hűtőbe teszem.
A temperált étcsokit a hajszárítóval kicsit előmelegített polikarbonát bonbonformába öntöm. Óvatosan az asztalhoz ütögetem, hogy a levegőbuborékok távozzanak belőle. Hagyom kicsit hűlni, hogy perem képződjön a bonbonmélyedésekben. Mikor a pereme már kezd szilárdulni, visszaöntöm a formából a csokoládét a fémtálba, és félreteszem a bonbon lezárásához. A formákat lefelé fordítom pár percre, hagyom kicsepegni, így egyenletesen terül majd el a csoki a mélyedésekben. Habkártyával lehúzom a forma felszínéről a kifolyt csokoládét és 5-10 percre hűtőbe teszem.
A ganache-t habzsákba kanalazom és félig betöltöm vele a bonbonhüvelyeket. Beleszórok mindegyikbe 2 db aszalt meggyet. Ha még kell, teszek bele kicsit a chilis ganache-ból úgy, hogy a lezáráshoz még elegendő hely maradjon. Hűtő 15 percre. A maradék étcsokit újratemperálom és lezárom vele a bonbonokat. Hűtő 1 órára, majd óvatosan megfordítom a formát és a csili-vili félgömbök kipotyognak belőle. Maradék csokiból keveset felmelegítek, 1-1 pöttyöt teszek a bonbon tetejére és ráültetek 1-1 darabka aszalt meggyet.
Nagyon tetszik a chilis-meggyes ízkombináció!!!
VálaszTörlésÉn még kicsit nehezen hangolódom rá a karácsonyra, valahogy nem szeretem, ha az üzletekben már túl korán rámerőltetik, és már októberben feldíszített karácsonyfák jönnek szembe. Kicsit olyan (persze ez bután hangzik), mintha lelőnék a poént :) Na de a készülődést már én is elkezdtem, a hétvégén az első szaloncukor-prototípusok is elkészültek :) Erinacea
Nagyon szép és finom lehet ez a bonbon! Nem tudom hogy fog sikerülni, de én mikulásra szeretnék a gyerekeimnek trüffelt készíteni, remélem sikerülni fog. A kis unokámnak a lányom nem akar édességet csak aszalt gyümölcsöket. Várom hogy milyen finomságokat teszel fel?
VálaszTörlésGyönyörűek, nagyon jó lehet együtt a chili és a meggy. Látom, te is ráleltél a dobozkákra a svédeknél. :-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy idetíláltam, szemkápráztató csokoládékat és fotókat készítesz!
VálaszTörlésGyönyörűek,nagyon ügyes vagy!!!
VálaszTörlésVianne!
VálaszTörlésMegint valami csodát alkottál. Én még nem mertem chilit használni a bonbonokba.
Nagyon szép lett a burok.
Gyönyörűségesek ezek a bonbonok, és a fotóid... hol tanultál meg így fotózni?
VálaszTörlésEri!
VálaszTörlésAz október tényleg túlzás, de már november van:))
Nálam is készülnek már az első szaloncukrok, meg sok egyéb. Én most nagyon élvezem.
Éva!
Köszi:) Biztos sikerülni fog. Én sem szeretem az olcsó és igénytelen csokimikulásokat, egyetértek a lányoddal. Teszek majd fel alternatívát olcsó és rossz minőségű csokimiki helyett.
Katuci!
Köszi Tündér:) Igen, igen, be is vásároltam belőle:)
Elif!
Üdv itt! Köszönöm:) Örülök, h jöttél!
Mónika!
Köszönöm:) Na, hol tart a fertőzés?:))
Gesztenye!
Köszönöm! Pedig nagyon finom. Csak az utóízben érződik, de ott jó hosszan:)
Levendulalány!
Köszi, nagyon kedves vagy...hát én azért ennyire nem vagyok elégedett a fotókkal...itt is, ott is, megírom mailben.
Bursa
VálaszTörlésKırşehir
Muş
Mersin
Çanakkale
W7RLNK
Adana
VálaszTörlésErzurum
Sinop
istanbul
Düzce
Q4P4O0
görüntülü show
VálaszTörlésücretlishow
NNG
22E3A
VálaszTörlésanapolon oxymetholone for sale
trenbolone enanthate for sale
winstrol stanozolol
buy testosterone enanthate
order boldenone
oxandrolone anavar for sale
order turinabol
order peptides
buy steroids
40E1C
VálaszTörlésKırklareli Kadınlarla Sohbet Et
random görüntülü sohbet
çanakkale mobil sohbet
Ordu Ücretsiz Sohbet Odaları
Ardahan Canlı Sohbet
amasya rastgele görüntülü sohbet ücretsiz
diyarbakır yabancı görüntülü sohbet
canli sohbet
tokat görüntülü sohbet
98CB1
VálaszTörlésBinance'de Kaldıraç Var mı
Coin Kazma
Okex Borsası Güvenilir mi
Kwai Takipçi Hilesi
Binance Referans Kodu
Youtube Abone Hilesi
Bitcoin Nasıl Alınır
Binance Nasıl Üye Olunur
Clubhouse Takipçi Satın Al
7505B2045F
VálaszTörlésgörüntülü şov
15A46BCB07
VálaszTörlésmobil ödeme takipçi satın al
3D Car Parking Para Kodu
Sıra Bulucu
Brawl Stars Elmas Kodu
Osm Promosyon Kodu
Azar Elmas Kodu
Rise Of Kingdoms Hediye Kodu
Tinder Promosyon Kodu
Para Kazandıran Oyunlar