Ismét egy könnyen elkészíthető ajándék kollégáknak, barátoknak, családnak...olyanoknak akik remek fogazattal bírnak...
Hozzávalók (kb. 20 db):
250 g étcsoki (70%), 5 ek cukor, 2 ek kukoricaszirup, 1 tk szódabikarbóna
Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 20x20-as tepsit. A cukrot a kukoricasziruppal kis lángon melegíteni kezdjük. Folyamatosan kevergetve felforraljuk és 4 percen keresztül gyöngyözve forraljuk. Ezután lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a szódabikarbonát. A mennyisége duplájára vagy triplájára nő. Öntsük a szirupot az előkészített tepsibe. Fontos hogy gyorsan dolgozzunk vele, mert nagyon hamar megszilárdul. (én megkíséreltem szilikon bonbonformába kanalazni...esélytelen). Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
A csokit temperáljuk és a darabokra tördelt hokey-pokeyt belemártogatjuk. Sütőpapírra tesszük, hagyjuk h megszilárduljon a bevonó. Aztán mehet egy dobozba, hogy kicsit puhuljon.
/Ötlet: Desszertek c. könyv, Kossuth Kiadó/
Szenzációs. Ez tulajdonképpen a törökméz csokizva ugye?
VálaszTörlésNem nagyon kemény a belseje?
Nagyon jó lett:-))
De jó ez is! Kukoricaszirup helyett gondolom, lehet mézet is használni, nem? Jó kis ropogtatni való.
VálaszTörlésDe jó neve van!Még nem láttam és ettem ilyet, de biztos ízlene!:)
VálaszTörlésMicsoda ötleteid vannak! Szuper! Én szejetem a töjökmézet.... :)
VálaszTörlésNekem is a törökméz jutott eszembe. Nagyon klassz neve van. Azt már nem is mondom, hogy nagyon guszta, mert nálad mindig gyönyörűségeket találok. :)
VálaszTörlésGesztenye!
VálaszTörlésIgen, törökmézszerű. Kicsit keményebb, nem olyan nyúlós, ragadós, inkább roppanós.
Katuci!
igen, lehet sztem is mézzel.
Erika!
Tényleg finom és egyszerű. Próbáld ki:)
Pixie!
Nem saját ötlet, de már nagyon rég szemezgettem vele, itthon belezúgtak, vszínűleg készül még. És én is szejetem...:))
Petra!
Köszi:))
Nyamm! Azt hiszem, ezt most kipróbálom! Imádom a törökmézet:-)
VálaszTörlésIlyet szeretnék enni MOST :-)
VálaszTörlés