2013. augusztus 27., kedd

Limoncello semifreddo

 

Nem vagyok hajlandó tudomásul venni, hogy a Nyár ilyen hamar készül lelépni... Visszacsalogató desszert, sok citrommal, édes mascarponéval. Olasz. Egyszerű. Finom. 

Hozzávalók:
1 citrom leve és finomra reszelt héja (bio), 2 tk porcukor, 80 ml limoncello, 320g lemon curd (a Tesco-ban lehet kapni), 250g krémsajt, 250g mascarpone, kevés olaj a forma kikenéséhez, 24 db babapiskóta

Összekeverjük a citrom héját, levét,  a cukrot és  a limoncellot és megvárjuk, hogy a cukor feloldódjon. Egy másik tálban elektromos mixerrel összekeverjük a lemon curd-öt és a krémsajtot, majd hozzáadjuk a mascarpone-t is. 
A formát vékonya kikenjük olajjal, majd kibéleljük frissen tartó fóliával úgy, hogy az oldalán bőven lógjon túl. 8 babapiskótát beáztatunk  a limoncellos keverékbe, majd a formába tesszük legalsó rétegként. Befedjük a krém felével. Ezt megismételjük: 8 piskóta beáztat, ebből lesz a 2. réteg, krémmel befed. Végül az utolsó 8 babapiskótát is beáztatjuk, majd lezárjuk vele a semifreddot. A fóliát ráhajtjuk és fagyasztóba tesszük egy éjszakára. Fogyasztás előtt 30 percre tegyük át a hűtőbe.  

Ötlet: Delicious 2011/9   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...