A nevét Krisztától kapta, akinek eredetileg készült ajándékba. Azóta többen is kóstolták és érdekes módon ugyanaz a receptúra mindig kicsit más lesz, idomul az alkalomhoz és a leendő tulajdonosához.
Rengeteg fahéjat és kevés cayenne borsot tartalmaz, így remek Valentin napi afrodiziákumként szolgáló ajándék is lehet Kedvesünknek...
Hozzávalók (kb. 50 db):
130g tejszín, 20g glükoz, 150g tejcsoki 39%, 60g étcsoki 70%, 30g invertcukor, 50g vaj, 3-4 tk fahéj, cayenne bors
Bevonat: 200g 70% temperált étcsoki, nagyon jó minőségű kakaópor
A tejszínt és a glükozszirupot felforraljuk, majd levesszük a tűzről és kb 40 fokig hűlni hagyjuk. Az ét és tejcsokit együtt vízgőz felett felolvasztjuk és mikor a tejszín megfelelő hőmérsékletű, apránként hozzáadjuk, és mindig alaposan elkeverjük. Aztán beletesszük az invertcukrot és a szobahőmérsékletű vajat és habverővel addig keverjük, míg homogén állagot nem kapunk. Ízlés szerinti fahéjjal és cayenne borssal fűszerezzük. Kis tálkába töltjük és 2-3 órára félretesszük. Aztán habzsákba töltjük és sütőpapírra kis golyókat nyomunk belőle. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap temperált csokiba mártjuk, majd rögtön belehempergetjük a kakaóporba. Mikor megszilárdult, szitába tesszük a trüffeleket és megszabadítjuk őket a felesleges kakaótól.
Szuper! Nagyon tetszik, és örülök, h újra írsz :)
VálaszTörlésLehet egy kérdésem? A glükóz miért kell bele? Milyen pluszt ad neki?
Köszi Adél:)
VálaszTörlésAz állaga lesz más tőle, nyúlósabb, trüffelesebb:)
Köszönöm szépen a választ. Azt hiszem, tudom már, h mi hiányzott eddig a trüffeleimből :)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzia! Megkérdezhetem, hogy ilyen üvegeket hol lehet beszerezni? Igazság szerint nekem vannak, de a gumi a szájuknál elöregedtek és kellenének újak.
VálaszTörlésKöszi! :)
Szio, IKEA:)
VálaszTörlés