2013. február 8., péntek

Valentin napi desszert: Rózsás-málnás pannacotta


Bár sosem voltam Valentin nap rajongó, az idei évben mégis fontossá vált ez a nap az életemben. Megtelt tartalommal, olyan minőségekkel amivel jó azonosulni.
A következő napokban desszert és ajándékötleteket találhattok majd itt a blogon.
Februárban 2 rendezvényen is találkozhattok velem, az egyik egy Pálinka-Csoki est, a másik még meglepetés:)



Hozzávalók (6 adag):
300 ml tejszín, 300 ml tej, 400 g fagyasztott málna, 8 ek nádcukor, vaníliaesszencia, 7 lapzselatin, 1 ek rózsavíz

125 ml tejszínt és 125 ml tejet 2 ek cukorral összeforralok és kicsi lángon 6-8 percig forralom, majd beleteszem a vaníliaesszenciát és a hidegvízbe áztatott és kinyomkodott 2 lap zselatint. leveszem a tűzről és egyneművé keverem. Beleöntöm a formákba és 6 órát hűtőben pihentetem.
 
A málnát kiengedem és sűrű szitán átpasszírozom. A levét (nekem 180 ml lett) 3 ek cukorral összeforralom, hozzáadom a rózsavizet és 2 db vízben áztatott és kinyomkodott lapzselatint. Kihűtöm és a formákba öntöm. Hűtő 6 órára.
 
A maradék tejből és tejszínből az első lépés szerint elkészítem a pannacotta 3. rétegét. Mikor már langyosra hűlt, ezt is a formába öntöm és hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap kevés étcsokit temperálok, sütőpapírra rajzolok vele, majd ha megdermedt lehúzom róla a papírt és kész a dekoráció. A formát körbevágom kicsit késsel hogy meglazítsam a széleket és tányérra borítom a desszertet.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...