2013. március 26., kedd

Húsvéti brutál kakaós és lemon curd-ös cupcake




Ez a recept a PIN Tavaszi számában jelent meg, amit itt tölthettek le ingyen. 
Számomra ez a tökéletes muffin recept, hihetetlenül finom és könnyű. És végre gyönyörű tortatálam is van:)


Hozzávalók (12db):

60g kakaópor, 125 ml forrásban lévő víz, 65 ml tej, 1/2 tk vaníliaesszencia, 65g lágy vaj, 220g barna nádcukor, 65g növényi olaj, 2 tojás, 140g liszt, 1/2 tk szódabikarbóna
50g vaj, 3tk lemon curd, 150g porcukor
mini cukortojások

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kakaóport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a forrásban lévő vizet és csomómentesre elkeverjük. Hozzákeverjük a tejet és a vaníliaesszenciát is és félretesszük.

A lágy vajat és a cukrot kézi mixerrel pár percig keverjük, majd kis adagonként hozzáadjuk az olajat is és összedolgozzuk. Egyesével keverjük el benne a tojásokat majd félretesszük. 

A szódabikarbónát elkeverjük a lisztben és a lisztet átszitáljuk. Egy harmadát hozzáadjuk a tojásos masszához és alaposan összedolgozzuk. Majd a második harmadot is hozzákeverjük és végül a maradék lisztet is. Jó alaposan elegyítjük. 

A muffinformát kibéleljük kapszlikkal és kb 3 mm helyet hagyva a tetején, megtöltjük a masszával. Kb. 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült a közepe is, kivesszük a sütőből és a formában hagyjuk még 10 percig. Aztán rácsra szedjük és további 10 percig hűlni hagyjuk.

A lemoncurdöt összekeverem a porcukorral és a lágy vajjal. Kis időre hűtőbe teszem h szilárduljon, majd mikor kihűlt a muffin, megkenem vele a tetejét és a cukortojásokkal díszítem.

(Delicious, 2012. aprilis pici módosításokkal)

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...