2013. március 28., csütörtök

Húsvéti táblás csokoládék




Idén húsvétkor hódoljunk inkább a kreativitásnak, a megszokott, mindenhol kapható csokik helyett készítsünk 3D-s egyedi csokikat. 
Ha igazán kézműves ajándékban gondolkodunk a táblás csokit is és a pici figurákat is elkészíthetjük mi magunk. Ha lusták vagyunk, készen kapható alapanyagokból is dolgozhatunk. 

Hozzávalók:
Táblás csokoládéforma (polikarbonát) (www.goodwillnat.hu)
Mini húsvéti figurás forma (szilikon) Silikomart (www.gasztroshop.hu)

Fehér csokoládé, Étcsokoládé, Porított kakaóvaj, Aszalt piros cseresznye és áfonya, Liofilizált eper 


A liofilizált eperből keveset porrá törünk, a többit félretesszük. A fehér csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük a porrá tört epret, temperáljuk a kakaóvajjal és a mini formákba öntjük. Hűtőbe tesszük megszilárdulni. 

A fehér csokit temperáljuk, majd a kissé előmelegített polikarbonát formába töltjük. Óvatosan a munkapulthoz ütögetjük, hogy a légbuborékok távozzanak. Majd megszórjuk az aszalt és liofilizált gyümölcsökkel helyet hagyva a mini figuráknak és hűtőbe tesszük 20 percre. Ezután majd óvatosan kifordítjuk a formából. Az étcsokival ugyanígy járunk el. Ha elkészültek a táblák, kivesszük a mini figurákat is a szilikonformából és kevés temperált csokival a táblára biggyesztjük őket. 

Ha nagyon egyszerű megoldásra törekszünk, dolgozhatunk kész alapanyagokból is. Válasszunk jó minőségű készen kapható táblás csokit és mini tojásokat, csibéket, nyulakat csokiból vagy cukorból. Olvasszunk vagy temperáljunk egy kevés csokoládét és azzal illesszük rá őket a csokitábla felületére. Használhatunk aszalt vagy liofilizált gyümölcsöket is díszítésként. 

Celofánba csomagoljuk, szép szalagokkal díszítsük.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néznek ki ezek a csokik :)
    Liofilizált gyümölcsöket honnan lehet venni? Neten már nézelődtem, de nem igazán találtam :(

    VálaszTörlés
  2. Azsia Bt a Fôvàmtèren, bár itt a minôsèg hullámzò:( a Muzeum krt-on van egy nagy biobolt, ott nemrèg fedeztem fel tökéletes minôsègû liogyümiket normális áron.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! megnézem:)

    VálaszTörlés
  4. Nem vagyok pesti, így inkább megkérdezem, nehogy ne találjam meg, ha felmegyek.
    Ez az?
    http://www.bioabc.hu/

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...