2013. augusztus 25., vasárnap

Pálinkás barack sorbet

 

Az idei nyár számomra legkedvesebb fagyija. Sárga húsú, érett őszibarackból készült. Szerettem volna valamivel gazdagítani, teltebbé tenni az ízét, a Szicsek kajszi remek választásnak bizonyult ehhez. 

Hozzávalók:
50 dkg barack mag nélkül, 100 g víz, 80 g cukor, 5 cl Szicsek kajszipálinka

A vízből és a cukorból szirupot főzünk és beletesszük az apróra vágott barackot, 10 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Kihűtjük, mikor szobahőmérsékletű, mehet bele a pálinka. Hűtőbe tesszük pár órára, majd mehet a fagyigépbe.

3 megjegyzés:

  1. De jó, hogy itt vagy megint :-)
    POnt most érik ez a fajta barack nálunk :-)

    VálaszTörlés
  2. De jó h olvasol mèg:)
    Sztem lekvàrnak is szuper lesz ez a barack!

    VálaszTörlés
  3. Vivi!
    A fagyikat ha gondolod felteheted a csokis csoportba is, gyűjtjük őket, egy külön doksi is van hozzá, oda szoktam a linket is elmenteni. Köszi! :-)
    Persze, hogy olvaslak, ha írsz :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...