Az elmaradt húsvéti beszámoló egy töredéke. A kicsi tojások a gyerkőckéknek készültek, a táblás csokik a felnőtteknek.
A tojások hasonló technikával készültek, mint az előző poszt ricottás-narancsos bonbonja. Belül eprescsoki-ganache csücsül. A felnőttek tojásait cherry-s marcipánnal töltöttem meg.
(A tábláscsoki 3D-s tojással való díszítése sajnos nem saját ötlet, a ChocoMe-nél láttam:)
Hozzávalók (táblás csoki):
táblánként 100g temperált csoki, liofilizált eper, 2-2db töltött tojás díszítésként.
A temperált csokit az előmelegített formába öntöm, kiütögetem a légbubikat, megszórom a liofilizált eperrel és hűtőbe teszem 2 órára. Kiborítom a formából, egy pötty olvasztott csokival rábiggyesztem a tojást.
Hozzávalók (32 db tojás):
300g temperált étcsoki, 150g eperízű csokipasztilla (Keserédes), apróra darabolt liofilizált eper, 1dl tejszín
A csokiburok elkészítése itt olvasható. A tejszínt felforralom, az epres pasztillákra öntöm, elkeverem. Hozzáadom a felaprított epret. Habzsákkal betöltöm és az újratemperált csokival lezárom.
Húúú! :))) Szuperek lettek!
VálaszTörlésNagyon-nagyon szépek! Megint együtt gondolkodtunk az epres táblánál, de szerencsére nem teljesen :))) Nálam is már piszkozatban van :)
VálaszTörlésNagyon szépek és hívogatóak lettek.
VálaszTörlésNeked nem puhul meg a liofilizált eper a csoki tetején egy-két nap múlva?
Szia Vianne,
VálaszTörlésjárt ma nálunk a postás, hozott nekem csomagot :)
Nagyon köszönöm mégegyszer, fantasztikus csokikat kaptam! Kénytelen is voltam azonnal elrejteni őket a család elől, mert képesek lennének azonnal felfalni mindet... pedig ezekből bizony bonbon fog készülni!
Az eper pedig az egyik gyengém,úgyhogy a fenti csokijaid megint nagyon ott vannak...
Üdv,
Hapci
Gesztenye, a liofilizált gyümik levegővel érintkezve megpuhulnak, de attól még nagyon fincsik maradnak :)
VálaszTörlésErinacea!
VálaszTörlésKÖszi szépen:-)
Su!
VálaszTörlésKöszi:)Egyszerű-nagyszerű kategória újabb darabjai:)
Eri!
Láttam, nagyon tuttin néz ki:)))
Hapci!
Örülök hogy éppségben megérkezett, a meleg miatt kicsit aggódtam. Kíváncsi vagyok mi készül majd belőle. Küldj róla lszi fotót, ha nem nagy macera!!:)
És köszi:)
Gesztenye!
A tarósításhoz fontos hogy kivonják belőle a vizet. A környezet páratartalmát azonnal elkezdi magába szívni, de ettől nem veszít semmit az aromáiból. És onnantól hogy felhasználjuk, lássuk be sokáig már nem kell eltartani, gyorsan elkapkodják a főkóstolók:)
Szia!
VálaszTörlésKb. mennyi liofilizált epret használtál fel 1 táblához?
Köszi: Hajni
Szia
VálaszTörlés4-5 szeletet, a nagyokat félbetörtem.
Kedves Vianne! Köszönöm a gyors választ! :)
VálaszTörlésHol szerzed be a liofilizált gyümölcsöket? Írtad valamelyik bejegyzésben az ausztriai Spar üzleteket. Magyarországon is tudsz esetleg beszerzési helyet mondani? Én a Goodwill-nél láttam, de nem olcsó...
A Goodwill-nel csak nagy kiszerelesben kaphatò. Kis mennyiségben az Ázsiaban tudsz venni (Fővám tér) vagy rendelni a www.xkluziv.hu-n.
VálaszTörlés