2011. május 4., szerda

Eper és csokoládé


Az elmaradt húsvéti beszámoló egy töredéke. A kicsi tojások a gyerkőckéknek készültek, a táblás csokik a felnőtteknek. 
A tojások hasonló technikával készültek, mint az előző poszt ricottás-narancsos bonbonja. Belül eprescsoki-ganache csücsül. A felnőttek tojásait cherry-s marcipánnal töltöttem meg. 
(A tábláscsoki 3D-s tojással való díszítése sajnos nem saját ötlet, a ChocoMe-nél láttam:)


Hozzávalók (táblás csoki):
táblánként 100g temperált csoki, liofilizált eper, 2-2db töltött tojás díszítésként. 
A temperált csokit az előmelegített formába öntöm, kiütögetem a légbubikat, megszórom a liofilizált eperrel és hűtőbe teszem 2 órára. Kiborítom a formából, egy pötty olvasztott csokival rábiggyesztem a tojást.


Hozzávalók (32 db tojás):
300g temperált étcsoki, 150g eperízű csokipasztilla (Keserédes), apróra darabolt liofilizált eper, 1dl tejszín
A csokiburok elkészítése itt olvasható. A tejszínt felforralom, az epres pasztillákra öntöm, elkeverem. Hozzáadom a felaprított epret. Habzsákkal betöltöm és az újratemperált csokival lezárom.

11 megjegyzés:

  1. Húúú! :))) Szuperek lettek!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon szépek! Megint együtt gondolkodtunk az epres táblánál, de szerencsére nem teljesen :))) Nálam is már piszkozatban van :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek és hívogatóak lettek.
    Neked nem puhul meg a liofilizált eper a csoki tetején egy-két nap múlva?

    VálaszTörlés
  4. Szia Vianne,
    járt ma nálunk a postás, hozott nekem csomagot :)
    Nagyon köszönöm mégegyszer, fantasztikus csokikat kaptam! Kénytelen is voltam azonnal elrejteni őket a család elől, mert képesek lennének azonnal felfalni mindet... pedig ezekből bizony bonbon fog készülni!
    Az eper pedig az egyik gyengém,úgyhogy a fenti csokijaid megint nagyon ott vannak...
    Üdv,
    Hapci

    VálaszTörlés
  5. Gesztenye, a liofilizált gyümik levegővel érintkezve megpuhulnak, de attól még nagyon fincsik maradnak :)

    VálaszTörlés
  6. Su!

    Köszi:)Egyszerű-nagyszerű kategória újabb darabjai:)

    Eri!
    Láttam, nagyon tuttin néz ki:)))

    Hapci!
    Örülök hogy éppségben megérkezett, a meleg miatt kicsit aggódtam. Kíváncsi vagyok mi készül majd belőle. Küldj róla lszi fotót, ha nem nagy macera!!:)
    És köszi:)

    Gesztenye!
    A tarósításhoz fontos hogy kivonják belőle a vizet. A környezet páratartalmát azonnal elkezdi magába szívni, de ettől nem veszít semmit az aromáiból. És onnantól hogy felhasználjuk, lássuk be sokáig már nem kell eltartani, gyorsan elkapkodják a főkóstolók:)

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Kb. mennyi liofilizált epret használtál fel 1 táblához?
    Köszi: Hajni

    VálaszTörlés
  8. Szia

    4-5 szeletet, a nagyokat félbetörtem.

    VálaszTörlés
  9. Kedves Vianne! Köszönöm a gyors választ! :)
    Hol szerzed be a liofilizált gyümölcsöket? Írtad valamelyik bejegyzésben az ausztriai Spar üzleteket. Magyarországon is tudsz esetleg beszerzési helyet mondani? Én a Goodwill-nél láttam, de nem olcsó...

    VálaszTörlés
  10. A Goodwill-nel csak nagy kiszerelesben kaphatò. Kis mennyiségben az Ázsiaban tudsz venni (Fővám tér) vagy rendelni a www.xkluziv.hu-n.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...