2011. május 30., hétfő

Jeges málnás fehércsoki-mousse


Villámgyors édes-jeges falatka. Bonbon helyett. Fagyi helyett. 
Sokféle készült itthon mostanában, az alapot Gesztenye mousse receptje adta. Tulajdonképpen bármilyen ízesítést elbírnak, nálunk most a menta-mousse a nagy kedvenc (holnap jön).
Szilikonos bonbonformában készült, de a szilikonos jégkockaformák is tökéletesek hozzá. 

Hozzávalók:
6 db marshmallow cukor (pillecukor), 0,5 dl tejszín, 10 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín, liofilizált málna (természetesen friss is jó)



A 0,5 dl tejszínt felforralom és beledobom a marshmallow cukrokat és az apróra tördelt csokoládét. Homogén állagúra keverem. A 2 dl tejszínt felverem keményre, óvatosan hozzákeverem a csokis részhez, és hozzáadom a málnadarabkákat. A formába töltöm és 5-6 órára fagyasztóba teszem.


5 megjegyzés:

  1. Vianne!
    Fehércsokis mousset még nem készítettem, de nagyon jó lehet. Látom Te is nagyon megszeretted ezt a mousset.
    A bonbon formás mélyhűtés nagyon jó ötlet:-))

    VálaszTörlés
  2. húúúúúú!!! ez nagyon jó!!!!

    VálaszTörlés
  3. Gesztenye!
    Igen, abszolút rajongója lettem a mousse-odnak:)
    Ugye, végre újra előkerültek a szilikonok, rengeteg új ötletem van velük kapcs., remélem hétvégén végre formát is ölthet egy részük...

    Emőke!
    köszi:)) gyors, egyszerű, finom...
    ezeket bírom

    VálaszTörlés
  4. A jeges málnás a kedvencem - könnyű (ill. gyors) az elkészítése és finom!

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...