Villámgyors édes-jeges falatka. Bonbon helyett. Fagyi helyett.
Sokféle készült itthon mostanában, az alapot Gesztenye mousse receptje adta. Tulajdonképpen bármilyen ízesítést elbírnak, nálunk most a menta-mousse a nagy kedvenc (holnap jön).
Szilikonos bonbonformában készült, de a szilikonos jégkockaformák is tökéletesek hozzá.
Hozzávalók:
6 db marshmallow cukor (pillecukor), 0,5 dl tejszín, 10 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín, liofilizált málna (természetesen friss is jó) A 0,5 dl tejszínt felforralom és beledobom a marshmallow cukrokat és az apróra tördelt csokoládét. Homogén állagúra keverem. A 2 dl tejszínt felverem keményre, óvatosan hozzákeverem a csokis részhez, és hozzáadom a málnadarabkákat. A formába töltöm és 5-6 órára fagyasztóba teszem.
Vianne!
VálaszTörlésFehércsokis mousset még nem készítettem, de nagyon jó lehet. Látom Te is nagyon megszeretted ezt a mousset.
A bonbon formás mélyhűtés nagyon jó ötlet:-))
húúúúúú!!! ez nagyon jó!!!!
VálaszTörlésGesztenye!
VálaszTörlésIgen, abszolút rajongója lettem a mousse-odnak:)
Ugye, végre újra előkerültek a szilikonok, rengeteg új ötletem van velük kapcs., remélem hétvégén végre formát is ölthet egy részük...
Emőke!
köszi:)) gyors, egyszerű, finom...
ezeket bírom
A jeges málnás a kedvencem - könnyű (ill. gyors) az elkészítése és finom!
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés