2011. május 16., hétfő

Málnás Tanzánia minitábla


Őszintén be kell vallanom, Húsvét óta nem készítettem semmilyen csokoládét. Összeszámoltam, március-áprilisban közel 1500 (!) db bonbon készült...most pihenem...:)
Sütöttem viszont macaront, ami katasztrofálisan sikerült, nálam sajnos Latsia receptje nem vált be. A gyönyörű lila ételfestékem pedig penészkékre változott a sütés közben. Nem baj, nem adom fel. A bonbonok szezonalitásából adódóan a következő hónapokban más jellegű dolgok kerülnek majd fel a blogra, lekvárok, esszenciák, desszertek és még én sem tudom pontosan. Kedves barátnőimtől nagyon klassz olasz és francia újságokat, könyveket kaptam, nagyon inspirálóak... ez a blog eredendően amúgy sem kizárólag bonbonnak született, inkább csak az elmúlt fél évemet tükrözi, melynek konyhai ténykedése megszállottan ennek jegyében telt. 
 Ez az apró táblácska a Pálinka-csoki est egyik szereplője volt. Nagyon jól harmonizált a Szicsek Pálinkaház Prémium Málnapálinkájával. Többeknek ez volt az este abszolút győztese.  
 

Hozzávalók (21 db):

110g temperált étcsokoládé Tanzánia 75%, liofilizált málna

A temperált étcsokit a kicsit előmelegített polikarbonát formába öntöm, a felesleget habkártyával lehúzom, aztán a légbubikat kiütögetem belőle. A liofilizált málnát kisebb darabokra tördelem és a csoki felszínére szórom. Hűtő 1 órára majd kifordítom a formából a táblácskákat.  

Szilikonformában is ugyanilyen jól működik, sőt forma nélkül is, ha sütőpapírra öntjük a csokit és utána darabokra tördeljük.

4 megjegyzés:

  1. Olasz, francia... azt hiszem, lesz miért idejárnunk nyáron is! :))) Máig bánom, hogy nem vettem meg a panna cottás könyvet, mert francia volt. :((((
    Őszinte leszek, nekem az epres sokkal maradandóbb emlék! :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem szilikonban van ez a forma, és tényleg finom ez a kombó, bár akkor még málnapálinkám nem volt. Azóta pótoltam ezt a komoly hiányosságot :)

    VálaszTörlés
  3. Vianne!
    Én nagyon várom a nem csokis receptjeidet is. MOst már nehéz bonbonozni, a napokban 8 féle bonbon készült nálam, mert ajándékba viszem egy buliba. Sokat kínlódtam vele. Kipróbáltam a porított kakaóvajat is, kicsit felemásak a tapasztalataim, de majd rájövök ennek is a technikájára. A tonkabab is kipróbálásra került, csodálatos ízeket hoztam ki belőle:-))
    Köszi még egyszer:-)

    VálaszTörlés
  4. Su!
    Az tényleg nagy hiba volt:)remélem vmennyire kárpótolnak majd a receptek.
    Igen, emlékszem:)

    Eri!
    Helyes;)

    Gesztenye!
    Nagyon kíváncsi vagyok a felemás tapasztalataidra. Nekem egyedül az okoz gondot, amikor sokadszorra temperálom újra vele a csokit és már túl sok benne a kakaóvaj, ek mindig gyönyörű, hibátlan lesz.
    Tonkabab...hát abból nem nehéz:) annyira csodálatos, harmonikus ízvilága van...imádom!
    Nagyon szívesen!!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...