2013. február 13., szerda

Meggymousse csokikehelyben

 

Meggykattanásom volt múlt héten, a színe miatt, az íze miatt... a leve a pillecukorba is belopakodott. Bármilyen más gyümölccsel elkészíthető. Akár Valentin napra is. Ajándékba vagy csak úgy, desszertnek a vacsi után...

 

Hozzávalók (10 db):
csokikehely (pl. Ázsia Bt), kiolvasztott meggy, 8 db nagy marshmallow, meggypálinka (elhagyható), 1,5 dl tejszín, 150 g fehér csoki, 0,5 dl meggylé
 
A 0,5 dl tejszínt a meggylével felforralom és beleteszem a pillecukrokat. Hagyom felolvadni, egyneműsítem, és 40 fok körüli hőmérsékletre visszahűtöm. Ekkor összekeverem a vízgőz felett megolvasztott fehércsokival, majd a maradék tejszínt kemény habbá verem és óvatosan ezt is a ganache-hoz adom. Hűtőbe teszem egy éjszakára. 2 maréknyi meggyet meggypálinkába áztatok szintén egy éjszakára. Másnap leszűröm, kicsit kinyomkodom, kevés nádcukrot szórok rá, összeforralom, majd kihűtöm. A meggymousse-t habzsákba kanalazom és a meggyel rétegezve megtöltöm a csokikelyheket. Fogyasztásig hűtőbe teszem.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...