Kicsit megcsúszva, de még mindig VKF. A napfényre vártam a fotózáshoz, aztán feladtam a várakozást. A nyaralás helyett lassan a telelést tervezhetjük...így július 1-jén... Egyik jeges, egy bazsalikomos-aszalt-paradicsomos ricottafagyi, amit előételnek szánok, még mindig a fagyasztóban pihen, ahogy elnézem az időjárást, teljességgel esélytelen a szép fotóra...
Hozzávalók:
5 db citrom, 1 érett, zöld húsú sárgadinnye, 250 g cukor
Kicsavarjuk a citromok levét és 150 g cukorral együtt egy lábosba öntjük. Kis lángon lassan felmelegítjük , időnként megkeverjük. Mikor a cukor teljesen feloldódott, hozzáadunk 300 ml hideg vizet, összekeverjük és hagyjuk kihűlni. Fagyigépre bízzuk, vagy lapos tálban a fagyasztóba tesszük és ahogy jegesedni kezd, félóránként botmixerrel átkeverjük.
100g cukrot 150 ml vízzel egy lábosban kis lángon felmelegítünk, időnként megkeverve, addig míg a cukor teljesen felolvad. Aztán növeljük a hőfokot, felforraljuk és 3 percig lobogó forrásban tartjuk. Levesszük és teljesen kihűtjük. A dinnye húsát nagyobb kockákra vágjuk és simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a kihűtött cukorszirupot, alaposan elkeverjük. Fagyigépbe tesszük vagy lapos tálban fagyasztóba és ahogy jegesedni kezd, félóránként botmixerrel átkeverjük.
Mikor mindkét sorbet elkészült, rétegesen beletesszük a jégkrémformába és visszatesszük a fagyasztóba, hogy összeálljon.
Ez egy műalkotás! Gyönyörű!...és nyilván finom is :)
VálaszTörlésKésőn jöttem, először a habzóborost láttam. Az is szuper, légies, könnyed, de ez talán még gyönyörűbb! :))) Zöld... imádom! :)
VálaszTörlésArra a ricottafagyira pedig nagyon kíváncsi vagyok! :)
Adél!
VálaszTörlésKöszi:) igen, ez lett a kedvenc végül:)
Su!
:)) és még festék sincs benne. Naturban ilyen gyönyörű zöld:)