2012. január 30., hétfő

Az Első Év...


Hát elérkezett ez is. A blog első születésnapja. Mikor írni kezdtem nem láttam előre mit hoz majd, hová vezet, egyszerűen csak feszített a megosztás vágya és szükségem volt egy keretre mely szervezi a csokoládéval és fotózással kapcsolatos vágyaimat és ezek megvalósulását.
Mikor kinyitok egy ajtót és elindulok egy új Úton még nem tudom merre vezet, mit hoz, örömmel járom-e vagy nehézkesen. Vajon enyém lesz-e az az Út vagy hamar más irányba kanyarodok majd róla...

Az elmúlt egy Év sok örömöt, újdonságot, tanulást hozott. Engedjetek meg nekem egy kis visszatekintést:
Jó ideje készítettem már bonbonokat a blog indulása előtti évben, többnyire szilikon formákban. Aztán a blog indulása után hamarosan megismerkedtem a Goodwill Kft-vel, a polikarbonát formákkal, amikbe villámgyorsan bele is szerettem. A szerelem ragályos volt, sokmindenkit megfertőzött, futótűzként terjedt el a blogokon, akárcsak a kakaóvajas temperálás, melyre ugyancsak a Goodwill jóvoltából bukkantam rá. Köszönet mindkettőért nekik! 
Aztán megismerkedtem Zimmermann Lászlóval a Food-Pack Kft segítőkész tulajdonosával és két közös játékot is indítottunk a blogon Tavasz és Nyár témában. Nagyon sokan hoztatok nagyon kreatív ötleteket, aminek akkor is, most is nagyon tudok örülni.
Áprilisban a Mini Bárban egy kedves, jó hangulatú Pálinka-csoki estet tartottunk, melyen egy 5 tételből álló párost kóstolhattak végig a kedves vállalkozó szelleműek. Nekem óriási kihívás volt hazánk legjobb pálinkaházaival együtt szerepelni, rendesen végig is izgultam az egész estét...:)
Valamikor nyáron megkeresett Nemisbéka és ezzel az őszi Segítsüti-Csapat tagja lettem. Nagyon megtisztelő felkérés volt, nagyon drukkoltam, hogy a bonbonok sok adományt hozzanak majd a Szemem Fénye Alapítványnak. Ez Macskafőz, a BIGPRINT Hungary és egy Anonim felajánló jóvoltából sikerült is, nagy-nagy köszönet nekik itt is, most is!!! (Az átadások decemberben megtörténtek, mivel a fotókat nem én készítettem, még várom őket, a beszámolók is csúsznak...)
Októberben egy szép napsütéses szombaton bonbonműhellyé alakult a konyhánk, Petra és Kata jöttek vendégségbe, akikkel együtt hódoltunk a Csokoládé iránti azóta is töretlen szenvedélyünknek. 
Novemberben megkeresett Szepyke és megtisztelő felkérésére a Karácsonyi Kifőztükben vendégszerepeltünk.
Decemberben egy számomra nagyon kedves Bloggerina elfogadta a meghívásomat, így remek ötleteket olvashattatok arról, hogyan készítsetek bonbonos dobozokat otthon. 
Decemberben már tudtam a jó hírt, amitől aztán hónapok óta fülig ér a szám. Biztos ismeritek az érzést, mikor kaptok valami szép és nagy ajándékot az Élettől. Lehet hogy mások értetlenkedve néznek, nem értik a dolog lényegét, nem érzik a súlyát, de Ti biztosan tudjátok, most egy kicsi Csoda történt Veletek. Egy Áldás, Ajándék, ami miatt a Hála melegséges érzése járja át a szívemet. Számomra ez biztosan az. Az Élet egyik nagy Ajándéka. Tanuló lettem a Rózsavölgyi Csokoládéműhelyben. Aki tudja mit jelent ez, biztos érti ezt. Ők az egyetlen igazi csokoládékészítők itthon. Venezuelából vásárolják a kakaóbabot és saját csokoládét állítanak elő. A táblás csokoládéikat, bonbonjaikat is többnyire ebből készítik. Évek óta rendszeresen hoznak el díjakat a Nemzetközi Csokoládé Akadémia versenyeiről, valamint egyetlen magyar készítőként szerepelnek a Chocolate Unwrapped című kiadványban. Ha igazán minőségi csokoládét akartok kóstolni, feltétlenül érdemes felkeresni a kis üzletet a Királyi Pál utcában. (Egyébként nagyon durva élmény, mikor azt hiszed tudsz már dolgokat és rájössz, hogy dehogy...:)
A másik jövőbe mutató újdonság, hogy Tóth Krisztián somelier-vel közös alkotásra készülünk, új, különböző témákra komponált és borral harmonizáló bonbonok készülnek a fejemben, melyeket reményeink szerint hamarosan meg is kóstolhattok, egy szép és kedves helyen, ha nyitottak vagytok erre.
...
És végül de véletlenül sem utolsósorban az elmúlt év nagy ajándéka hogy megismerhettem sok-sok nagyon kedves, érdekes, értékes embert a blog által virtuálisan vagy személyesen...
a teljesség igénye nélkül Susu, Praliné Zsuzsi, Gesztenye, Fevi, Levendulalány, Petra, Katuci, Pixie, örülök hogy "találkozhattunk"...:))
Nektek, akik olvastok, kommenteltek vagy csak láthatatlanul követitek a blog útját, fejlődését és botladozásait köszönet érte. Köszönöm a kedves szavakat, észrevételeket, maileket. Bocsánat, hogy szórványosan reagálok csak, vagy meglehetősen lassan, ebben még bőven van fejlődni valóm, ígérem teszek érte a jövőben!
És végül köszönöm a családomnak a sok megértő türelmet, hogy elnézitek nekem, mikor csokiban úszik a konyha, vagy a gép előtt ülök a közös idő helyett. Köszönöm kedves barátaimnak és barátnőimnek a biztató szavakat és főleg Neked Karsus, hogy anno régen meghívtál úgy a rendezvényedre, hogy még csak nem is kóstoltad előtte amit csinálok. Szóval köszönöm hogy hittél bennem:)

A szülinapra tervezett extra levendulás bonbon megvalósítását betegség miatt sajnos el kellett halasztanom, remélem már nem sokáig. Helyette ezt a villámgyors mentalikőrös bonbont hoztam.


Hozzávalók:
készen kapható csokikorpusz 12 db (Ázsia Bt Boltja Fővám tér), 100 g fehércsoki, 0,5 dl mentalikőr, 0,4 dl tejszín, csokiforgács

A tejszínt a mentalikőr felével forrpontig melegítem, majd a felolvasztott és 40 fokig visszahűtött fehércsokira öntöm. Alaposan összekeverem, majd hozzáadom a maradék mentalikőrt. Kihűtöm és a csokikorpuszokba adagolom. Csokiforgáccsal díszítem. 


25 megjegyzés:

 1. Engedd meg, hogy elsőként én gratuláljak!
  Remélem egyszer nekem is lesz szerencsém megkóstolni a finomságaidat!
  Bebi

  VálaszTörlés
 2. Vianne, nagyon boldog blogszülinapot! Nagyon örülök, hogy sikerült a vágyad, és a Rózsavölgyiben tanulhatsz! És még jobban örülök, hogy megismerhettelek! :)

  VálaszTörlés
 3. Vianne, nagyon büszke vagyok,hogy ismerhetek egy ilyen kreatív, szépségekhez és varázslatokhoz értő, spirituálisan ihletett NŐt, Gratulálok az első születésnaphoz. További szép utat!

  VálaszTörlés
 4. Boldog blogszülinapot!:)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon boldog blogszülinapot kívánok! :) És még sok finom bonbont és még csodásabb recepteket! Én is nagyon örülök, hogy ismerhetlek, kitartó olvasód leszek, az biztos! :) pusszantás

  VálaszTörlés
 6. Boldog szülinapot! :) Ha csak fele ilyen ereményes lenne az első évem, azzal is bőven beérném :)

  VálaszTörlés
 7. Még nagyon sok boldog blogszülinapot kívánok! :)
  Kívánom, hogy sokáig tartson ez a lendület, legyen erőd, kedved, lehetőséged megvalósítani az ötleteidet, álmaidat! :)))
  Én is nagyon örülök, hogy egymásra találtunk, és nem csak Téged, hanem imádnivaló Nimródot is megismerhettem!
  Puszillak! Susu
  (így a bloggert is kicseleztem! :P )

  VálaszTörlés
 8. Gratulálok a blogszülinapodhoz! Kívánok még nagyon sok sikert a továbbiakban is!

  VálaszTörlés
 9. Isten éltesse a blogszülinapost! A Rózsavölgyihez pedig szívből (s irigykedve:))) gratulálok!

  VálaszTörlés
 10. Nagyon boldog blogszülinapot!
  Remélem az idei esztendő is sok izgalmas élményt, eseményt, blogolnivalót tartogat számodra, és számunkra is :)
  A Rózsavölgyihez én is szívből gratulálok!

  VálaszTörlés
 11. Gratulálok mindenhez amit megvalósítottál, kívánok sok-sok boldog blogszülinapot, és még sok finom bonbont.:)

  VálaszTörlés
 12. Úgy emlékszem, akkortájt találtam ide, mikor az orgona mousse-t készítetted, teljesen beleszerettem, aztán csak olvastam és olvastam, gyönyörködtem a fotókban, minden hónapban vártam a Márai idézeteket, jó volt elmerülni a blogodban. Egy dolog hiányzott, a kóstolás. Amikor lehetőséget adtál, hogy bekukkantsunk a konyhádba és megkóstoljuk, miket készítesz, hatalmas élmény volt. Hát még kipróbálni! Elmondhatatlanul hálás vagyok érte, hogy megmutattad a fortélyokat és biztattál bennünket. Azóta rendetlenül roskadozik a polc a konyhámban. :-)
  A lehetőség pedig megtalált, hiszen kitartóan dolgoztál érte. Fantasztikus lehet! :-) Amint végre a Rózsavölgyi felé járok, mindenképp betérek egy kóstolóra. :-)
  Nagyon izgalmas a boros dolog, várjuk a részleteket! ;-)
  Még nagyon sok lelkesedést és élményekben/finomságokban gazdag évet kívánok Neked és a blogodnak!

  VálaszTörlés
 13. Kedves Mindenki:)

  Nagyon-nagyon köszönöm a kedves, melegsèges sorokat! Hasonlòakat kívânok èn is Nektek!

  VálaszTörlés
 14. Vivi,
  számomra a csokoládé gyártás, olyan félelmetes mint valami rémséges vizsga. Így hazudnék, ha azt mondanám, hogy a bonbon készítés miatt járok hozzád. Persze, persze a fotók gyönyörűségesek, és hála Neked, volt szerencsém a bonbonjaidat is megkóstolnom. Nálad "nyertesnek" érzem magam, hiszen értékeltétek szárnypróbálgatásaimat. Szuper érzés volt. Márait már meg sem említem, hiszen neked köszönhetem, hogy zsúfolt napjaimba csodásan megfogalmazott értékeket, érzelmeket csempésztél. És köszönöm, hogy volt szerencsém személyesen is megismerni Téged, hiszen ez már csak a jéghegy csúcsa az egészben. Maradj sokáig!

  VálaszTörlés
 15. Évi!
  Katuci is így indult neki ès làthatod milyen gyönyörűsègeket kèszít! Nézzünk vègre egy időpontot az elmaradt bonbonozásra!
  A többit meg nagyon köszönöm:)

  VálaszTörlés
 16. Drága Vivi... én köszönöm.
  Rengeteg blog van a neten mindenfelé, de nagyon kevés az, ahol rendkívül igényes formában található meg az a mondanivaló, amit akár mindennap újra és újra el lehet olvasni, mert annyira tartalmas, értékes és szívhez szóló. A te blogod ilyen... és kimondhatatlanul örülök, hogy annak idején megtaláltam, és mögötte megismerhettelek Téged. Sosem felejtem el, amikor az első levelek egyikében megírtad azt az idézetet a hajnal közelségéről, mert akkor rögtön tudtam, hogy rokon lélek vagy, a szó legszebb értelmében. Köszönöm így utólag is...
  Igazán boldog születésnapot kívánok, és legyél nagyon büszke erre, mert ezzel a bloggal valódi értéket közvetítesz a mai zűrzavaros, kesze-kusza világban - és ezt legalább száz évig ne is hagyd abba! Isten éltesse a Levendula&Csokoládé-t! :-)

  VálaszTörlés
 17. Kedves Vianne!
  Mikor először akadtam a blogodra elállt a lélegzetem... gyönyörű kívül-belül, úgy ahogy van. Ettől a blogbejegyzéstől pedig libabőrös lettem, én is szívből gratulálok és remélem, hogy egyszer személyesen is megismerhetlek! :) Csodálatos dolgokban van részed és ezek nem véletlenek. Bevallom én csak tegnap voltam először a Rózsavölgyiben, vettem öt bonbont, váltottam pár szót az eladóval (kaptam kakaóbab kóstolót :)) aztán este leültem a kanapé közepére, hogy szertartásosan megízleljem az elsőt (kardamom). Azóta is transzban vagyok...!!! Amit eddig ettem, annak ehhez tényleg semmi köze nem volt, az élmény leírhatatlan.
  További sok örömöt kívánok ezen a csokoládé úton, amin meglelted önmagad.
  Jucus

  VálaszTörlés
 18. Boldog blogszülinapot! Gratulálok és nagyon sok sikert, de még inkább kellemesen eltöltött időt kívánok a csokiműhelyben. Én életemben egyszer jártam olyanban (persze csak kóstolni :P) Svédországban. Leesett az állam, de ez a blogodon látható képek miatt is le szokott :)) Sikeres Új évet és további eseménydús blogolást kívánok! :)

  VálaszTörlés
 19. Boldog blogszülinapot kívánok! Habár nem szoktam kommentelni mindig gyönyörködök az alkotásaiban! Gyönyörűek és inspirálóak! Csak így tovább!

  VálaszTörlés
 20. Kedves Vianne! Köszönöm, hogy ismerhetlek, hiszen félig egyezünk mi ketten, ahogy ezt már egyszer régen megbeszéltük ;-)! S úgy gondolom, ez pont az erősebbik felünk, hiszen mivé lenne a világ csoki nélkül! :-)
  Gratulálok a csodás blogodhoz, s egyben boldog születésnapot is kívánok!
  Várom a további remekműveket! Nyam-nyammmm! :-)

  VálaszTörlés
 21. Gratulálok az első szülinaphoz :) Én személy szerint nagyon szeretek benézni hozzád, mert mindig találok érdekességeket, finomságokat. A képeidre pedig mindig öröm ránézni :)

  VálaszTörlés
 22. Drága Évi!
  Nagyon-nagyon jòleső szavak ezek. Tudod én a Kiflit tartom èpp ilyennek. "Függő vagyok";)
  A rokonsàgunkat meg szívesen vàllalom:)

  Jucus!
  Nagyon köszönöm, örülök hogy ide talàltàl! Hàt igen, a Ròzsavölgyi egy másik dimenziò, örülök h tetszik Neked!
  Érdemes a táblás csokikat is megkòstolni;)

  VálaszTörlés
 23. Tejszínhab, Panna, Vikvi, Rozmaring!

  Nagyon köszönöm Nektek, jò olvasni a kedves visszajelzèseiteket! Örülök h itt vagytok, igyekszem tovàbbra is...:)
  Rozmaring!
  Jövő hèten lesz egy meglepim Neked...

  VálaszTörlés
 24. Vianne!
  Én is nagyon örülök, hogy még ha csak virtuálisan is, de ismerhetlek.
  Fantasztikus a blogod, boldog blogszülinapot itt is.
  Emlékszem hogy megörültem, amikor rád találtam:-)
  Csodás dolog, hogy tanuló lehettél a Rózsavölgyinél, ehhez is szívből gratulálok!!!

  VálaszTörlés
 25. Drága Vivi! Bocsi, hogy csak most, de annál nagyobb szeretettel kívánok neked boldog blogszülinapot! De jó, hogy Rózsavölgyinél tanulhatsz! Sok sikert kívánok a boros terveidhez is!
  Számomra is nagy ajándék volt, hogy megismerhettelek. Remélem tavasszal majd sikerül összehoznunk egy újabb találkozót. :)))

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...