2012. január 3., kedd

Amarettis és csokoládés semifreddo

Ez volt a szilveszteri desszertünk. Gyorsan elkészül, aztán 12 órát hűl, így ha vendégeket várunk könnyíthet a desszertes körön, a megfelelő pillanatban csak ki kell venni a jégről. Annyira vágytam az ünnepekben a hóra, jégre, fehérre, hidegre, hogy ha máshogy nem, legalább így részünk volt benne.

Hozzávalók (6 személyre):
70 g amaretti keksz, 70 g csokipasztilla, 100 g cukor, 120 g tej, 100 g tojássárgája (kb. 5 db), 240 g tejszín, 1 kanál kakaó

Összekeverjük a cukrot, a tojássárgákat és a tejet és forrpontig melegítjük. (Vigyázzunk h ne kezdjen forrni, mert akkor szétválik a tojás.) A besűrűsödött krémet egy jeges vízben álló tálba öntjük és gyorsan lehűtjük. (én az ablakpárkányra tettem ki pár percre) A kihűlt krémet jól záródó edényben 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Egy hideg tálban felverjük a tejszínt és fokozatosan óvatosan hozzáadjuk a hűtőből kivett krémet, figyelve arra hogy ne törjük össze a habot. Keverjük hozzá a szétmorzsolt amarettit és az összetördelt csokipasztillákat és öntsük a keveréket egy fóliával vagy sütőpapírral kibélelt formába (20x10x5 cm). Tegyük 12 órára fagyasztóba. Tálalás előtt mártsuk hideg vízbe a formát és gyorsan borítsuk ki egy tálra. Kakaóport szitálhatunk rá és csokival, keksszel díszíthetjük. 

/Ötlet: Cucina Moderna 2011 december/ 



4 megjegyzés:

  1. Jaj, ez mennyei lehet... a semifreddón amúgy is elélnék, de így amarettivel egészen különleges lehet.

    VálaszTörlés
  2. Mit is írhatnék?! Csidi-csudi klassz! :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki, finom lehet:-)) Elteszem nyárig:-))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...