2012. január 3., kedd

Január - Fergeteg hava - Boldogasszony hava

 
Nem a hó nálunk sem esett (sajnos), ezek még tavalyi fotók. Egyrészt nagyon vágyom rá, másrészt a fehér újabban feljött a kedvenc színeim közé. Bámulatos hogy mennyit tudunk változni évről-évre. Megszeretni a telet, a fehéret, ami régen még csak nem is létezett számomra, új ízeket, illatokat, filmeket, zenét, embereket... bármekkora közhely is, hiszem, hogy csak az örök változás az állandó. Lenyűgöz az ereje, a sokszínűsége, az újdonság varázsa. Szeretem a változásokat. Épp ezért szeretem az Új Évet is. Új tervek, új feladatok, új lehetőségek, új emberek, új örömök...
Igyekszem úgy élni, hogy megcáfoljam Hamvas szavait...
 
,,Senki közülünk nem él a mának és a mában és a pillanatban. Mindnyájan ma a holnapot éljük - holnap:
a holnaputánt. Sorsunkat a jövőbe vetjük: azt hisszük, holnap érünk el oda, ahol aztán már igazán el lehet kezdeni élni. Mert azt senki sem gondolja komolyan, hogy amit ma csinál, az teljes értékű élet.”

/Hamvas Béla/
 

 "Január - névadója a kétarcú Janus, akit egy előre - a jövőbe, és egy hátra - a múltba tekintő profillal ábrázoltak, s tiszte szerint a kezdet, az újrakezdés istensége volt.
 
Az év utolsó hetét a visszatekintésre szenteltük, számba vettük azt, amit adott az esztendő. Az újév első hete pedig az előretekintésé, a tervek, elhatározások időszaka; célként, eszményként képzeljük el, valósítsuk meg a nyugodt, derűs, bölcs Kozmikus Embert, a Természetes Életet. Igazságokkal telítődjünk ez idő alatt a megvalósítás érdekében. Mérjük magunkat az eszményképekhez, igazságokhoz, s ha egyben-másban el is marasztaltatunk, híjával találtatunk, ne csüggedjünk bizakodva, újult erővel lássunk hozzá a magunkévá tett eszmék, gondolatok megvalósításához."

1 megjegyzés:

  1. Mindenképp cáfolj rá! :-) Nagyon remélem, sok örömet hoz majd az új év!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...