Érdekes ízvilágú ez a rózsalikőr, a rózsa íze mellett meglehetősen intenzív benne a fahéj és a szegfűszeg is. Bódító:) Tényleg az. Nekünk bejött. Valószínűleg afrodiziákum is, de erre nem tennék esküt.
Hozzávalók:
50 g kezeletlen illatos rózsaszirom, 700 ml fehér rum vagy vodka, 250 ml cukorszirup (2 rész cukor:1 rész víz arányban), 30 ml rózsavíz, 1 darabka fahéj, 2 szem szegfűszeg
Az átválogatott, megmosott és gyengéden megszárítgatott rózsaszirmokat palackba tesszük, beledobjuk a fahéjat és szegfűszeget is, és ráöntjük az alkoholt. Az üveget lezárjuk és világos helyen 6 hétig pihentetjük, naponta felrázzuk. 6 hét után pelenkán keresztül átszűrjük, a szirmokat és a fűszereket kidobjuk és összekeverjük a cukorsziruppal, rózsavízzel. Sterilizált üvegbe töltjük és lezárjuk. Hűvös, sötét helyen tároljuk még kb. 2 hétig, aztán fogyasztható. 1 évig áll el.
/Ötlet: Likőrök házi készítése - Cser Kiadó/
Vianne! Milyen klassz dolgokat készítesz:-)
VálaszTörlésA fotók nagyon tetszenek:-)
tetszetős, a német tanárom anno rózsaszirom lekvárt készített :)
VálaszTörlésTehetsz rá esküt, afrodiziákum:)))
VálaszTörlésGesztenye, Kinga!
VálaszTörlés:) köszönöm.
A lekvàrhoz jòkora mennyiségű szirom kell... Ibolyàhoz hasonlòan.
Fanni!
Az összetevői azok, azt tudom, a kérdéses az szàmomra hogy ilyen formàban érvènyesül-e a hatàsuk?
Bódítóan hangzik. Ezek szerint szakmailag is alá vagy támasztva, hogy afrodiziákumot készítettél. Miért te mit tapasztaltál, érvényesül a hatásuk? ;D :DDDD
VálaszTörlésMár érzem is az ízét! Sajnos már elnyíltak a rózsák, majd jövőre kipróbálom.
VálaszTörlésMár csak arra vagyok kíváncsi, milyen bonbonba kerül majd :))) Erinacea
VálaszTörlésPetra!
VálaszTörlés:)hát nem zárnám ki a lehetőségét...:)
Márti!
Hát igen, ez sem mostanában készült, viszont mostanra ért össze.
Erinacea!
Először fagyiba fog és pannacottába:))
Elkészült, fantasztikusan finom, pont amilyenre emlékeztem! :-)
VálaszTörlés