Ebbe a bonbonba belesűrítettem mindent, amit az elmúlt fél évben Katiéktól tanultam. Ez a pici bonbon tartalmaz mindent amit jelenleg a bonbonkészítésről tudok. Benne van szívem, lelkem. Egy jó ügy érdekében. Kedves Licitálok, fogadjátok sok szeretettel!
Hozzávalók 32 db:
80 g tejszín, 40 g invertcukor, 100 + 100 g étcsoki, 30 g tejcsoki, 20-25 levél thai bazsalikom, kakaóvaj pasztillák, macha tea
A tejszínt és az invertcukrot összeforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a megmosott, megszárogatott thai bazsit. Lefedve hagyjuk kihűlni majd 12 órára hűtőbe tesszük.
A kakaóvaj pasztillákat felolvasztom, kevés machával megszínezem, temperálom és pöttyöt rajzolok a formák közepére. Hagyom megszilárdulni. Temperálok 100 g étcsokit, a formákba töltöm, kiütögetem a légbubikat és visszaöntöm a tálba a csokit. A formát lefelé fordítom, hagyom kicsepegni, majd hűtőbe teszem.
A bazsis tejszínt leszűrjük, kinyomkodjuk, a leveleket kidobjuk. A tejszínt felforralom, majd hagyom kicsit hűlni. A 100 g étcsokit és a tejcsokit vízgőz felett felolvasztom, és fokozatosan hozzáadom a már nem forró, de még meleg tejszínt. Habzsákba teszem és a bonbonhüvelyekbe töltöm, helyet hagyva a lezárásnak. Hagyom szilárdulni pár órát majd újra temperálom a megmaradt étcsokit és talpalom a bonbonokat.
A csomagban még további 3féle csokoládét találtok, részletek ITT!
Vivien!
VálaszTörlésEz valami csodálatos:-)
Örülök, hogy újra írsz:-)
Csodaszép!
VálaszTörlésÉn is nagyon örülök Neked..örülnék gyakrabban is :))
Köszönöm!
VálaszTörlésMég fura újra írni, de ne rossz:))
Vivi, úgy izgultam, hogy milyen lesz, éééés tessék: gyönyörű! Kisüti a szemem úgy csillog. :-) Kifinomult, elegáns, hoztad a formád. Jó újra idekattintani!
VálaszTörlésDrága vagy:) Köszönöm!
VálaszTörlésGyönyörűségesek, jó újra olvasni téged :)
VálaszTörlésVivi drága, ez egy csoda. Az invertcukor tartósítja, ugye? Így akkor nem kell hűteni?
VálaszTörlésVikvi
VálaszTörlésKöszönöm:) igyekszem gyakrabban itt lenni...
Jucus
Köszi:)
Igen, szobahőmérsékleten eláll 2-3 hétig.
Ma találkoztam a barátnőmmel, aki megnyerte a licitet és kaptam egy darabot kóstolóba tőle. Mennyei volt. Köszönöm az élményt! A mogyorókrémeset is kóstoltam, az is fantasztikus volt. Olvaslak már egy ideje, gratulálok a bloghoz és főleg a fantasztikus bonbonokhoz.
VálaszTörlés