2011. május 22., vasárnap

Zöldpötty


A Faludi G Pigment kollekciója ihlette bonbonok 3. darabja. Az első kettő ITT és ITT.

Hozzávalók (28 db):
280g temperált étcsoki (nálam 70% ecuadori), 100g zöld csokoládépasztilla, ha nincs akkor kék és sárga vegyesen (Desszertmester),  0,6 dl tejszín, 2-3 ág borsmenta
6 db marshmallow cukor (pillecukor), 0,5 dl tejszín, 10 dkg étcsokoládé (70 %-os), 2 dl tejszín
A 0,6 dl tejszínt felforralom, a mentalevelekre öntöm, hagyom együtt kihűlni, majd hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap leszűröm, felforralom és a feldarabolt zöld (vagy kék és sárga) csokira öntöm, homogén állagúra keverem. Elkészítem az étcsokimousse-t:  A 0,5 dl tejszínt felforralom és beledobom a marshmallow darabokat és az apróra tördelt csokoládét. Homogén állagúra keverem. A 2 dl tejszínt felverem keményre, óvatosan hozzákeverem a csokis részhez és hűtőbe teszem.

10 db zöld csokipasztillát felolvasztok vízgőz felett és a hajszárítóval felmelegített polikarbonát formát hurkapálcával kipöttyözöm vele. Mikor megszilárdultak a pöttyök, a temperált étcsokit a formába töltöm, óvatosan kiütögetem a légbubikat és pár perc után visszaöntöm a csokit a tálba és félreteszem a lezáráshoz. A formáról a felesleget habkártyával lehúzom, majd lefelé fordítom pár percre, hogy a csoki egyenletesen terülhessen szét benne és a felesleg kicsepegjen. Újra lehúzom habkárytával a felszínét. Hűtő 15 percre.

 Habzsákkal félig betöltöm a mousse-t majd hűtő 15 percre. Aztán szintén habzsák segítségével betöltöm a zöld-mentás csokit is, helyet hagyva a lezárásnak. Hűtő 15 percre.
A csokit újratemperálom, lezárom vele a bonbonokat. Hűtő 1-2 órára. Majd tiszta konyharuhára fordítom a formát és a pöttyös-foltos csokik kipotyognak belőle. 

Sajnos itt is úgy jártam, mint Kékpöttynél, (merthogy ugyanakkor készült az összes) a sárga-kék Candy's nagyon sűrű csoki, belekötött azonnal a formába, így benne is maradt. Utólag olvasztottam még zöld csokit, és hurkapálcával bepöttyöztem. Szóval nem sík, hanem sünpötty.
Ha síkban szeretnéd és Candy's csokival dolgozol, hígítsd kakaóvajjal vagy olajjal, mielőtt pöttyözöd vele a formát.

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...