2011. augusztus 15., hétfő

Szeder-joghurt fagyi pálcán


Nyár elején úgy terveztem hogy rengeteg olasz és francia desszert kerül majd fel a blogra. De a nyár jött és máshogy alakította magát. Nem bánom:) A vasárnap délelőtt a szeder jegyében telt, készült kétféle lekvár, muffin, fagyi, pannacotta, ezeket még gyorsan felteszem a héten, aztán indulunk nyaralni:)

Toszkána... Három éve jártunk ott, a varázsa azóta is tart. Hetek óta ennek lázában égek, olvasok, írok, álmodozom... Az úti célunk 20 km-es körzetében 3 kézműves csokiműhely is lesz, ez persze csak hab a tortán. Imádom az olívaligeteket, a dimbes-dombos gyönyörű tájat, az ódon kisvároskák hangulatát, a finom ételeket, borokat, az időtlenséget amibe szeretek újra és újra belefeledkezni...  


 
Hozzávalók:
800 g görög joghurt (Bakoma), 2 dl 30%-os tejszín, porcukor, 300 g szeder, 100 g kristálycukor

A joghurtot a tejszínnel összekeverem és kézi mixerrel felhabosítom, hozzáadok porcukrot ízlés szerint, hűtőbe teszem 2-3 órára. A szedret a 100 g kristálycukorral közepes lángon sűrűre főzöm, majd hagyom kihűlni. A joghurtos masszát fagyigépbe töltöm, mikor elkészült hozzáadom a sűrűre főzött szedret, majd kikapcsolom a gépet és sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntöm a fagyit. Beleállítom a pálcákat és 1-2 órára jégre teszem. Könnyű, üdítő, savanykás-édeskés, nagyon finom:)



8 megjegyzés:

  1. Ó, ahogy elolvastam a Toscana-ról írt bekezdésedet, szinte átjárt a hangulat. Kellemes nyaralást kívánok nektek.:)))
    A fagyi nagyon guszta, ötletes. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta a fagyid, szedret imádom! Kellemes kikapcsolódást kívánok nektek! Az élményeidről remélem beszámólsz majd!:-)

    VálaszTörlés
  3. Vianne!
    De jó lesz Neked, nagyon várom majd a beszámolót, a csokiműhelyért meg külön "irigy" vagyok:-))
    Jól nézzél körül:-)
    A fagyi istenien néz ki és milyen nagyon jó ötlet, nem kell forma sem:-))

    VálaszTörlés
  4. Petra!
    Biztos mert engem is, mikor írtam:)
    köszönjük!!!

    Éva!
    Hmmm...én is:)és finom lett a joghurttal, jól ellensúlyozzák egymást.
    Köszönjük:) Igyekszem:)

    Gesztenye!
    Okés, ígérem mindent megnézek és fejben szorgalmasan jegyzetelek:) na és fotózok persze.
    De mindennél jobban belélegezni és mélyen átélni szeretném mindazt ami jelen van a tájban, a városokban, az ételekben, az emberekben. Egy újabb évre feltöltekezni belőle...

    Vmelyik régebbi cuccina modernaban láttam egyszer vmi hasonló megoldást de nem emlékszem már hogy hol pontosan

    VálaszTörlés
  5. Mekkora ötlet tepsibe önteni, majd szeletelni!! Kellemes nyaralást :)

    VálaszTörlés
  6. Vianne!
    Nagyon szépen köszönöm a csomagot, megjött és annyira örülök neki. Főleg a süti formának, még nem is láttam ilyet:-))

    VálaszTörlés
  7. Még én is megcsináltam ezt a fagyit, isteni lett - a Fiúknak is nagyon ízlik:))) Persze megint deviáltam, a porcukor helyett mézet raktam bele:) Köszönöm a remek ötletet, a következő a szedres muffin lesz!

    VálaszTörlés
  8. Anazar!
    Köszi nagyon, igyekszünk:)

    Gesztenye!
    A Food-Pack-nek köszönd:) Remélem sok örömteli pillanatot hoz majd!

    Andon!
    Örülök:))remélem az is bejön majd a férfinépnek, Nimródnak nagyon tetszett

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...