2013. február 19., kedd

Narancs és ricotta


Egy szupi desszert a Sale e Pepe valamelyik régebbi számából. Nagyon gyorsan elkészíthető és sokkal finomabb annál mint amire számítottam. A fiúknak is nagyon bejött (a konyhában sorakozó 20 üveg narancs és citromlekiről ugyanezt sajnos nem mondhatom el...:) 
 
Hozzávalók (4 személy):
2 db kezeletlen héjú szíciliai narancs (lelőhely), 250 g ricotta, 1/2 kk őrölt fahéj, 2 szegfűszeg, 80 g mandula (az eredeti receptben pisztácia, nekem az most nem volt itthon), 2 ek porcukor, 3 ek nádcukor
 
A ricottát a porcukorral krémesre keverem, majd hozzáadom a durvára aprított mandulát. A nádcukrot 6 ek vízzel, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforralom és sziruppá sűrítem. A vékony szeletekre vágott narancsot beleteszem a szirupba és pár percig mindkét oldalán benne hagyom. Végül a narancskarikákat és a ricottakrémet rétegezve egy tányérra rakom, majd megöntözöm a maradék sziruppal.
 
 
 
  

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...