Kedves Blogolvasók!
Nagyon szép és örömteli Húsvétot kívánok Nektek és Szeretteiteknek!
Limoncello trüffellel töltött tojások
Nagyon szép és finom ajándék, ha a mini tojásokat saját készítésű trüffellel töltjük. Vehetünk pici tojásformákat szilikonból, polikarbonátból vagy vásárolhatunk blisternek nevezett műanyagformát is, melyek színezett kakaóvajjal díszítettek, így a formából már feldíszített tojásokat vehetünk ki. (www.goodwillnat.hu)
Hozzávalók:
tojásforma blister vagy más tojás alakú forma (szilikon, polikarbonát)
fehér csokoládé
porított kakaóvaj
A trüffelhez:
1 biocitrom héja, 30 dkg fehér csokoládé, 0,5 dl tejszín, 0,5 dl limoncello, 4 dkg lágy vaj
A citrom héját lereszeljük és a tejszínnel együtt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és picit félretesszük. A fehér csokit megolvasztjuk és fokozatosan hozzáöntjük a tejszínt. Alaposan összedolgozzuk és fóliával letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A fehér csokoládét temperálom és kikenem vele a forma mélyedéseit. Lefelé fordítom és egy picit hagyom szilárdulni majd újra kikenem őket. Fontos hogy közben megtartsam a csokoládé hőmérsékletét, ezt a maghőmérővel ellenőrizhetem. Ha hűlni kezd, kicsit hajszárítóval rámelegíthetek. Fontos hogy ha már temperáltuk a csokoládét és dolgozni szeretnénk még vele, a hőmérséklet ne essen le 27 fok alá és ha rámelegítünk nem mehet 32 fok fölé.
Miután másodszor is kikentük, lefelé fordítva hagyjuk egyenletesen elterülni, majd hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak a kis tojások.
Habverővel vagy kézi mixerrel jól felverjük a trüffelt és hozzáadjuk a limoncellot és a vajat. Pár perc alatt könnyű krémmé keverjük.A tojásokat kivesszük a formából, habzsák segítségével megtöltjük a trüffellel, majd összeragasztjuk őket. Minimum egy 1 órára vagy fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése