Az elmúlt 6 hónap rohanása és rengeteg munkával töltött hétköznapjai után végre ismét eljött a pihenés és az "örömfőzés/-sütés" ideje. Ez a süti kétszer is elkészült a múlt héten, végtelenül egyszerű és gyors. Ahogy látom gyakori vendég lesz nálunk.
Hozzávalók:
2 tojásfehérje, 2 ek. olvasztott vaj + az ecseteléshez, 100 g porcukor, 2 ek. liszt, 150 g szeletelt mandula
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Az olvasztott vajat, a tojásfehérjéket, a porcukrot és a lisztet kézi mixerrel simára keverjük, majd hozzáadjuk a mandulát. A tepsibe sütőpapírt teszünk, amit bekenünk olvasztott vajjal. A masszából egy evőkanálnyi mennyiségeket halmozunk a sütőpapírra és szétlapítjuk őket. A massza elég folyós állagú, arra figyeljünk, hogy egy kupacban maradjanak a halmocskák, majd sütés közben összeállnak. Süssük 15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Ötlet: GoodFood 2013/8 - anyaghányad módosítva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése