Az idei nyár számomra legkedvesebb fagyija. Sárga húsú, érett őszibarackból készült. Szerettem volna valamivel gazdagítani, teltebbé tenni az ízét, a Szicsek kajszi remek választásnak bizonyult ehhez.
Hozzávalók:
50 dkg barack mag nélkül, 100 g víz, 80 g cukor, 5 cl Szicsek kajszipálinka
A vízből és a cukorból szirupot főzünk és beletesszük az apróra vágott barackot, 10 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Kihűtjük, mikor szobahőmérsékletű, mehet bele a pálinka. Hűtőbe tesszük pár órára, majd mehet a fagyigépbe.
De jó, hogy itt vagy megint :-)
VálaszTörlésPOnt most érik ez a fajta barack nálunk :-)
De jó h olvasol mèg:)
VálaszTörlésSztem lekvàrnak is szuper lesz ez a barack!
Vivi!
VálaszTörlésA fagyikat ha gondolod felteheted a csokis csoportba is, gyűjtjük őket, egy külön doksi is van hozzá, oda szoktam a linket is elmenteni. Köszi! :-)
Persze, hogy olvaslak, ha írsz :-)