2011. május 26., csütörtök

Orgona-mousse


Tudom, hogy sokan bizalmatlanok a virágokkal. Tény, hogy nem klasszikus kombináció az étel-ital-virág páros. De gondoljunk csak bele, mennyire finom pl. a bodzaszörp, vagy a rántott bodzavirág, a cukkinivirág, az akác, stb... Ezeket már elfogadtuk, megszoktuk, megszerettük. De sokan vannak még, akik érdekes meglepetést tartogathatnak, ha nyitottak vagyunk rájuk... 

Másrészt megtaláltam végre a szilikonformáim újrahasznosítási lehetőségeit. A bonbonozáshoz kizárólag polikarbonát formákat használok már jó ideje, a szilikonokat csak ide-oda dobáltam a szekrényben. Most azonban újra eljött az idejük. Jeges finomságok formájában.  

A kandírozott orgona Erinacea segítségével érkezett Bécsből, az esszenciát itthon rendeltem egy webshopban. 

És egy jó hír a színeket kedvelőknek: kapható természetes alapanyagú ételfesték a Culinarisban!!!

Hozzávalók:
6 db marshmallow cukor (pillecukor), 0,5 dl tejszín, 10 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín, orgona-esszencia vagy orgonaszörp, lila ételfesték

 A 0,5 dl tejszínt felforralom és beledobom a marshmallow darabokat és az apróra tördelt csokoládét. Homogén állagúra keverem. A 2 dl tejszínt felverem keményre, óvatosan hozzákeverem a csokis részhez, hozzáadok pár cseppet az esszenciából vagy 1 evőkanálnyit a szörpből és egy nagyon-nagyon kicsit a lila ételfestékből. A formába töltöm és 5-6 órára fagyasztóba teszem. 

6 megjegyzés:

  1. Ezek eszméletlen szépek! Mennyire jó a kandírozott orgona! Eddig csak akácot, ibolyát meg százszorszépet kandíroztam, de jövőre orgonát is fogok mindenképpen. Nagyon tetszenek a bonbonok! Le a kalappal!

    VálaszTörlés
  2. Katuci!
    Köszi:)
    Barátokon teszteltem, most ettek először orgonát, bejövős volt nekik:)

    chriesi!
    Köszi nagyon!
    Nem saját kandírozás, én nem találtam még igazán jó receptet hozzá. A kandírozott ibolyám szép lett, de csak cukor íze van. Te tudsz jó receptet?

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz lett, nagyon jó ötlet:-))
    Köszi az ötleteket a temperáláshoz, most már csak ősszel lesz belőle valami. Azt hiszem csokit fogok váltani:-)

    VálaszTörlés
  4. Isteni lett, a lila szín meg külön jó pont nálam :)

    VálaszTörlés
  5. Gesztenye!
    Köszi, nagyon finom volt:) olyan lágy íze van az orgonának, hmmmmmm....
    Ősz előtt nem is érdemes már nagyobb mennyiségű csokiba beruházni. Pasztillák meg 1kg vagy 2,5kg-os csomagok.
    Kipróbáltam ek. táblás csokival is a kakaóvajat, nem volt gond vele, szép lett úgy is.

    Eri!
    Szívesen tesztelném is Rajtad, cserébe a epres-bazsi bonbonokért. Mit szólsz? Hátha sikerül még egy jó pontot szerezni a virágok javára:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...