A Kifőztük decemberi számában jelent meg ez a recept. Gyorsan elkészíthető és látványos édesség. A pezsgő-eper klasszikus párosból a pezsgő a trüffelbe került az eper pedig kívülről borítja. Érdemes próbálkoznunk a loifilizált eperrel mert nagyon friss és intenzív az íze. Kisebb kiszerelésben is megvásárolható már a Fővám téri Ázsiában.
Hűtőben 2-3 napig áll el, fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni.
Hozzávalók (kb. 20 db):
300 g fehér csokoládé, 25 ml tejszín, 30 ml pezsgő, 2 dkg vaj, liofilizált eper
150 g fehér csokoládét feldarabolunk. A tejszínt forrpontig melegítjük, belekeverjük a pezsgő felét, majd a feldarabolt csokira öntjük, homogén állagúra keverjük. Jól záródó dobozban egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kézi mixerrel felhabosítjuk, hozzáadjuk a 20 g puha vajat és a maradék pezsgőt. Mixerrel pár perc alatt krémes állagúra keverjük. Habzsákba kanalazzuk és sütőpapírra kis halmokat nyomunk belőle. 1-2 órát hagyjuk dermedni, majd szabálytalan kis golyócskákat formázunk. A maradék 150 g csokit temperáljuk vagy csak megolvasztjuk és villával belemártjuk a golyókat, hagyjuk lecsepegni és glitterrácsra vagy sütőpapírra tesszük. Kicsit hagyjuk szilárdulni (ha temperált a csoki akkor csak 1 percet) és beleforgatjuk a porrá tört liofilizált eperbe. (ha nincs, akkor porcukorba)
Jujjjj, nagyon szépek!
VálaszTörlésCsodás. Már mentettem is! :)
VálaszTörlésEz nagyon tetszik, ki fogom próbálni! Ha nincs eper csak pezsgő a romantikához, akkor lehet ezt az isteni finomságot enni romantikus pillanatokban. Remek, szuper!
VálaszTörlésJaj én ezt nagyon szeretném!:)
VálaszTörlésMegcsináltam, pezsgő nélkül, de nem érte meg, hogy csokiba mártsam. :-) Nagyon-nagyon finom. Egyébként meg úgy néznek ki, mintha kis ékszerek lennének.
VálaszTörlésKarayolu yurtdışı kargo
VálaszTörlésDenizyolu yurtdışı kargo
Havayolu yurtdışı kargo
Demiryolu yurtdışı kargo
Avusturya yurtdışı kargo
B8A