A sejtjeimben már érzem. Megérkezett. A mai nap több szempontból is fontos számomra. A Tavaszi Napforduló miatt. Amiatt is hogy innen indul az új évem. Várakozás, nyitottság, vágyakozás, kíváncsiság. Vajon mit hoz?
Virágillat, Tavasz, Színek, Formák. Most a virágok körül forgok. Így született meg újra a blog címadó bonbonja is. Sokfélén kattogok még: jázmin, ibolya, narancsvirág, orgona.
A levendula iránt nehéz közömbösnek maradni. Vagy szeretjük vagy nem. Van aki szerint inkább a fürdőszobában, mint a konyhában a helye.
Szeretem a határokat feszegetni, új ízekkel játszani. Nálam jött, látott és meggyőzött. A szerelem régóta tart és lankadatlan. Ezúttal 70%-os ecuadori étcsokoládéval készült kívül-belül. Ami egyértelműen és megunhatatlanul a kedvenc csokoládém.
Az alaprecept Ana-é, amit testreszabtam.
Hozzávalók (21 darab):
200 g temperált ecuadori étcsokoládé, 125 g ecuadori étcsokoládé, 1 dl tejszín, 1 ek levendula, levendulaméz
A temperált étcsokit a (hajszárítóval) felmelegített formába öntöm, kiütögetem a légbuborékokat, 2-3 percet várok és visszaöntöm a csokit a tálba. A felesleget habkártyával lehúzom és lefelé fordítom a formát, hogy a csoki egyenletesen szétterüljön a mélyedésekben. 5 perc után hűtőbe teszem negyed órára.
A ganachet habzsákba teszem és megtöltöm vele a bonbonhüvelyeket, helyet hagyva a lezárásnak. Újra hűtő negyed órára.
A megmaradt étcsokit újratemperálom és lezárom vele a bonbonokat. Hűtő 1-2 órára, majd puha felületre (pl. konyharuha) fordítom a formát és kipotyognak a bonbonjaink.
Bár a határidővel egy nappal elcsúsztam, de talán még beleférek Mézigörl által kiírt VKF 41. fordulójába ezzel a bonbonnal.
Nagyon elegáns lett, gratulálok! :)))
VálaszTörlésVolt türelmed, látom...azon a mini csokipöttyön a levenduladarabocska... hááát, minden elismerésem! :))))))
Azért megkóstolnám, mégha nem is rajongok a levenduláért...
És szép ez a forma! :)))
Gyönyörű lett, ez a forma meg nagyon izgalmas! Nekem egy próbálkozásom volt eddig a levendulával, de azt mondanám, még az ismerkedés szakaszában vagyunk :)Itt Heidelbergben láttam levendulaszirupot meg kandírozott levendulát is, de sajnos itt orgonát nem talátam neked :(
VálaszTörlésVianne!
VálaszTörlésEz valami csodálatos!!!
Nem is láttam ilyen formát.
Hol lehet ilyet venni, ha nem titok?
Én sajna nem szeretem még virágként sem a levendulát, de ez nagyon jól néz ki.
Lehet csokiban megkóstolnám ízlene:-)))
Zsuzsa!
VálaszTörlésKöszi:) Tényleg szép, csak kisebb mint amilyennek a fotó alapján gondoltam. De már megbékéltem vele.
Késztettél végül kardamomost?
Erinacea!
VálaszTörlésKöszönöm:)
Én a szarvasgombával vagyok így, vhogy nem ízlik a csokival, de még nem adtam fel, hátha csak nem a megfelelő csokival kóstoltam.
Azért a kandírozott levendula is nagyon jól hangzik ám, nagyon örülnék ha hoznál belőle!!!!:))
Gesztenye!
VálaszTörlésNagyon kedves vagy,köszi:)
Food-Pack-os, olasz forma, katalógusból rendeltem. Kb 2 hét alatt jött meg, 6.300,- körüli a bruttó ára.
Akkor nem biztos h tetszene, a levendula íze pont olyan, mint az illata, ha az nem jön be, vszínűleg ez sem. De próba, szerencse.
Vianne, akkor beszerzek egy adagot neked a kandírozott levendulából, és hazaszállítom neked. Komolyan mondom, bejönne ez a Heidelberg neked, ma pl. rózsalikőrt láttam :)
VálaszTörlésMég nem készült el a kardamomos, sajna.
VálaszTörlésMostanában máson agyalok, sütök-főzök. De ha minden a terveim szerint alakul, akkor hamarosan újra lesz időm bonbonozni! :)
Kinyílott az ibolya a kertben! Készülök kandírozni! Ha sikerül, majd megmutatom! :)))
Erinacea!
VálaszTörlésElőre is nagyon-nagyon köszi!
Már kitaláltam, mivel viszonozhatom hogy ennyire jófej vagy:))
Hát kedvet csinálsz hozzá folyamatosan:) egyelőre Bécsre gyúrok, hátha most tavasszal végre sikerül kiugrani. Nagyon hiányzik már, azt hiszem ideje Kislurkónak is megmutatni:)
Zsuzsa!
VálaszTörlésdrukkolok a terveidhez, majd írj róla, hogy haladsz!
tegnap kandíroztam, majd felteszem. Szép-szép, dekorálni jó lesz, de ez sajnos nem az az igazi ibolyaíz:(
Kíváncsi vagyok a Tiédre!!!