2011. március 8., kedd

Rózsaszirom bonbon


Tavaszhívogatónak készült. Mindennél jobban vágyom már a Napsütésre, az Ébredésre, a Világosság születésére. A lágy tavaszi záporra, a tavasz illatát hordozó szellőre, szaladni, futni, az esőben táncolni, csillagokat számolni, az ébredő Föld illatát beszívni... 

Lágy fehércsoki-ganache kandírozott rózsaszirmokkal és rózsavízzel, tanzániai 75%-os étcsokoládéba burkolva.  

Hozzávalók:
25 dkg temperált étcsokoládé, 15 dkg fehércsokoládé, 2-3 ek rózsavíz, kandírozott rózsaszirmok, 0,5 dl tejszín

A temperált étcsokit a polikarbonát formába öntöm, a tetejét habkártyával lehúzom, óvatosan asztalhoz ütögetem, hogy távozzanak a légbubik. Majd pár perc után visszaöntöm belőle a csokit a tálba és félreteszem a lezáráshoz. A formát hűtőbe teszem 10 percre. A tejszínt felforralom és az apróra vágott fehércsokoládéra öntöm. Homogén állagúra keverem és hozzáadom a rózsavizet. Apróra tört kandírozott rózsaszirmokat keverek hozzá és hűtőbe teszem 10-15 percre. Habzsákkal a bonbonhüvelyekbe töltöm, helyet hagyva a lezárásnak. 10 perc hűtő. Az étcsoki újratemperálom és lezárom vele a bonbonokat. 1 óra hűtő, majd puha felületre óvatosan ráfordítom. Ha jól temperáltunk, a bonbonok kipotyognak belőle. A tetejükre egy csepp csokit teszek és rábiggyesztek egy sziromdarabkát.

10 megjegyzés:

 1. Szia Vianne! :) Csodás ez a bonbon! Ha pasi lennél, adhatnád nőnapi ajándékként is nekünk! :)
  Az új formádban készítetted?
  Kint -5 fok, hol van már a tavasz? Bedugult orral, kipirosodott szájjal kiáltanék érte én is! :)

  VálaszTörlés
 2. Vianne!
  Nagyon klassz, ilyet sem láttam még:-)
  Hol vettél kandírozott rózsaszirmot?

  VálaszTörlés
 3. Gyönyörű!!! Vicces, pont a hétvégén gondoltam rád, amikor itt Heidelbergben egy bonbonos boltban kandírozott rózsaszirmot meg rózsaszirupot láttam :) Bécsben még kandírozott orgona is volt! Nagyon szép a formád is!
  Érdekes, nekem is tavasz-hiányom van, folyton piros vagy rózsaszín bonbonokat csinálnék, csak én a málnára kattantam most rá!

  VálaszTörlés
 4. Tongchen, thanks!

  Zsuzsa!
  Köszönöm. Nőként nem lehet? :) Boldog Nőnapot nekünk!
  Ez régi forma, az újak még nem érkeztek meg.
  Jobbulást!!!!

  VálaszTörlés
 5. Gesztenye,köszönöm!
  Culinarisban vettem. Van kandírozott ibolya is:)

  VálaszTörlés
 6. Erinacea!

  Köszi, ez tényleg vicces, nekem is eszembe jutottál, mikor mogyoróvajat vettem, most először. Háát, komoly önfegyelmet igényelt h ne tüntessem el azonnal a fél üveget...

  Ami Bécset illeti, nagyon szeretem, másfél évet éltem ott, akkor sajnos még nem bonbonoztam:) Jó ideje készülök, de egy 16 hónapos Lurkóval már nem olyan egyszerű ide-oda ugrándozni.

  Mit csinálsz Heidelbergben?
  Ha látnál esetleg kandírozott orgonát ott is vagy esszenciát, hoznál nekem, ha szépen megkérlek?

  VálaszTörlés
 7. Ja és a tulipánokat láttad?...:)

  VálaszTörlés
 8. Erinacea, Gesztenye!

  Rábukkantam a tökéletes temperálás titkára. Írok majd egy posztot a temperálásról, addig nem akartam, míg ezt az új módszert ki nem próbálom. Bevált. Egyszerű. És tökéletes lesz a csoki, mintha gép csinálná. Foltos csokik agyőőő :)

  VálaszTörlés
 9. Vianne !
  Kíváncsi vagyok rá:-)) Várom:-)

  VálaszTörlés
 10. Vianne, főleg a darabos mogyoróvaj a veszélyes, hihetetlenül párolog...
  Itt Heidelbergben a páromhoz jöttem, ő itt van még két évig doktori ösztöndíjjal, én meg innen is tudok dolgozni, úgyhogy most ingázok, meg én is ösztöndíjakat hajtok. Eddig orgonát csak Bécsben láttam, itt rózsa meg ibolya volt eddig, de ha látok, viszek neked! A múltkor még színes Valrhona csokikat láttam, a rózsaszínen gondolkozom :)
  A temperálás eddig a beoltós módszerrel csináltam, de nagyon kíváncsi vagyok, mit találtál!!!!!!!!!!

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...