Mikor az első töltött táblás csokit feltettem a blogra, Kriszta barátnőm távolról (Milánóból) belezúgott és berendelte a legközelebbi látogatására. Múlt héten megérkezett, így másodszor is nekiugrottam. Nehéz órákra készültem, mert élénken élt még bennem a múltkori "verítékes" délután emléke. Nagy meglepetésemre ezúttal pikk-pakk elkészült a 4 tábla. A kívánságlistás epres-cayenne-n kívül almazöld-színű marcipános és étcsoki-mousse-os (a la Gesztenye) csoki született.
A csokiburok készítés leírása ITT található.
Az epres töltelék helyére tehetünk bármilyen tölteléket, én ítt marcipánt használtam, valamint Gesztenye csodás csokimousse-át kicsit módosítva.
Csokimousse:
6 db marshmallow cukor (pillecukor),
0,5 dl tejszín,
10 dkg étcsokoládé (70 %-os),
2 dl tejszín
0,5 dl tejszín,
10 dkg étcsokoládé (70 %-os),
2 dl tejszín
A tejszínt felforralom és beledobom a marshmallow darabokat és az apróra tördelt csokoládét. Homogén állagúra keverem. A tejszínt felverem keményre, óvatosan hozzákeverem a csokis részhez és hűtőbe teszem. Mikor jól lehűlt, habzsákba kanalazom és megtöltöm vele a csokiburkot. Lehűtöm, majd lezárom.
Jujjj, de guszták!:)))))) Gyönyörű ez a forma!
VálaszTörlésMár jó ideje elő sem merem venni a Cd-t, de azt hiszem, újra meg kell néznem, mintha lenne rajta ilyen is! :)))
Gyönyörűek!!!! És a mousse nálam/nálunk is toplistás, Húsvétra is be van tervezve! Hát, a cd-ről egy vagyont el lehetne költeni, az fix, de egyet rendeltem onnan :)
VálaszTörlésVianne!
VálaszTörlésNem találok szavakat, az a csokimousses az valami mennyei:-))
Ez is polikarbonát forma?
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen szépen lehet tölteni:-))
Zsu!
VálaszTörlésEz a forma Goodwilles, de a Food-Packnál is vannak gyönyörű táblás formák
Csak óvatosan, kontrollvesztett állapotot okoz:)
Erinacea!
VálaszTörlésKöszi:)
én is kattogok még további mousse-okon, talán Húsvét után újra alkotni is lesz időm:)
Gesztenye!
Csak nem ismerős valahonnan ez a csodás mousse??:))
Igen, polikarbonát, ez nem sima táblás forma, hanem tölthető.