2011. június 15., szerda

Vodkás cseresznye csokiburokban


Ismét egy pár perces finomság, ami jól jön ebéd után, vacsi után, délutáni nassinak, ha vendégek jönnek, vagy csak úgy... Készült vodkába áztatott és gyermekbarát, natúr verzióban is. 

Már régóta nézegettem ezt az ötletet, de a megvalósításhoz a végső löketet Gesztenye adta. Látjátok a képen ezeket a gyönyörű kapszlikat?? Gesztenyétől kaptam ajándékba, pénteken érkezett a csomag. Nagyon meghatódtam. Nem ismerjük egymást, mégis oly sokszor fordul felém figyelemmel, kedvességgel, szeretettel. Nagyon-nagyon köszönöm. Ezt is. És minden mást is!!!
Ha Ti is szeretnétek ilyen gyönyörű kapszlikat, gyertek játszani Gesztenyéhez! Még nem árulta el mi lesz az ajándék, de szerintem meggyőzhető hogy ezekből a kis szépségekből is rejtsen el benne :)

A játék nálam ma éjfélig tart. ITT lehet még csatlakozni. Gyertek, gyertek :))

 Hozzávalók: 
20-30 szem hibátlan, száras cseresznye, 0,5-1 dl vodka, étcsokoládé

A cseresznyéket megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük és egy edénybe szorosan egymás mellé állítjuk őket. Lelocsoljuk a vodkával és pár napig állni hagyjuk benne. Én mindennap egy merőkanálba leöntöttem róla a vodkát és újra és újra rálocsoltam. Nálam 3 napig állt így. (Az eredeti recept brandyt ír és 15 napot.)
3 nap után leöntöttem róla a vodkát és a temperált (vagy vízgőz felett megolvasztott) csokiba mártottam a cseriket. Sütőpapíron hagytam megszáradni. Ha nem temperált, csak olvasztott csokival dolgozunk, a mártogatás után tegyük hűtőbe, mert nagyon lassan szilárdul vissza különben a csoki ebben a hőségben. 

A temperálástól idegenkedőknek: többen írták hogy gyógyszertárban is lehet kakaóvajat venni kimérve, azt porítsátok össze, azzal is lehet temperálni. A hőmérőt így is be kell szerezni, de ez nem egy nagy befektetés és a csokin kívül minden másra is használható, pl. húsoknál maghőmérőnek stb. (én a Metroban vettem az enyémet, abszolút elégedett vagyok vele!)


Ötlet: Csokoládés édességek kiskönyvtára (Corvina)

4 megjegyzés:

  1. nyammmm! :) Én is kaptam ilyen kapszlikat!! olyan szépek! :)

    VálaszTörlés
  2. De guszták! :) Kapszlit én is kaptam, itt is köszi Gesztenye! :), meg cseresznyét is máshonnan, de türelmem nincs napokat várni egy finomságra, amit aztán pillanatok alatt eltüntetek. :(

    VálaszTörlés
  3. Óhhh, hogy milyen aranyosak vagytok:-)))
    Ezért kaptátok.
    Egyébként a játék nyertesei is kapnak:-))
    Ez az ötlet meg egyenesen fantasztikus:-))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, tetszik nagyon.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...