Hozzávalók (20 db):
2 narancs leve, 3 púpos ek sült sütőtök, 3-5 dkg cukor, fél zacskó dzsemfix 3:1, 3 db zöld kardamom, 50 g étcsoki (70%)
A sült tököt a narancslével botmixerrel sima és krémes állagúra keverjük, majd a cukorral elkevert dzsemfix-szel és a fűszermozsárban kissé megnyomkodott kardamommal együtt közepes lángon főzni kezdjük. Ha felforrt 3-5 percig hagyjuk zubogva forrni, majd a kardamomok héját kivesszük belőle, magok maradhatnak és az előkészített szilikonforma mélyedéseibe öntjük/kanalazzuk. Hidegre tesszük és hagyjuk megdermedni. Én kocka és praliné bonbonformát használtam.
Mikor megdermednek, kinyomjuk őket a mélyedésből és temperált/olvasztott étcsokiba mártjuk őket részben vagy teljesen. Kandírozott narancshéjdarabokkal díszíthetjük.
Jujj, de jó!!! Szuper lehet a narancs a sütőtökkel!
VálaszTörlésVianne!
VálaszTörlésFantasztikus ötlet:-) Érzem az ízét a számban:-))
Nagyon ötletes és mutatós!
VálaszTörlésEz nagyon jó lehet! A kardamom és narancs mellett bármi jöhet, még a sütőtök is (egyre jobban kedvelem, jó ez a VKF). :-)
VálaszTörlésKöszi, köszi! Örülök h tetszik Nektek:)
VálaszTörlésEz a zselé el is indította a szaloncukor ötletelést itthon: málnazselés, ibolyazselés és narancszselés pl. tutti készül majd.
Ez nagyon jó ötlet, vagy a recept alapján hasonlót vagy hasonlót mindenképp készítek az ünnepekre!
VálaszTörlés