2011. november 6., vasárnap

Mogyorós-csillagánizsos-aszalt körtés bonbon a la Pixie Pie


Az őszi Segítsütin szerelmes lettem Pixie Pie kreálta csodába. Szerettem volna édesapámat meglepni a születésnapján ezzel a gyönyörűséggel, de kiderült róla h sajnos nem bírja a szállítást. Így egy időre lemondtam róla, bonbonban viszont Petrával és Katucival, az első nálam zajló bonbonkurzuson :() megvalósítottunk vmi hasonlót. (Nagyon örülök, hogy ez az alkalom egyben nem az utolsó is az életükben, mikor bonbonkészítésre adták a fejüket. Náluk is sok kis gyönyörűség születik mostanában, nézzetek be Hozzájuk:)) Fevi Téged is sok szeretettel várlak, keressünk időpontot!) 

Hozzávalók (21 db):

210 g temperált étcsoki (Ecuador 70%), 100 g 35% tejcsoki, csillagánizs esszencia, 0,5 dl tejszín, 3 db aszalt körte, mogyorókrokant


A tejszínt forráspontig melegítem és ráöntöm a feldarabolt tejcsokira vagy a pasztillákra. Homogén állagúra keverem majd hozzáadok 5-10 csepp csillagánizs esszenciát. Elkeverem, hűtő 15 percre.

A temperált étcsokit a hajszárítóval kicsit előmelegített polikarbonát bonbonformába öntöm. Óvatosan az asztalhoz ütögetem, hogy a levegőbuborékok távozzanak belőle. Hagyom kicsit hűlni, hogy perem képződjön a bonbonmélyedésekben. Mikor a pereme már kezd szilárdulni, visszaöntöm a formából a csokoládét a fémtálba, és félreteszem a bonbon lezárásához. A formákat lefelé fordítom pár percre, hagyom kicsepegni, így egyenletesen terül majd el a csoki a mélyedésekben. Habkártyával lehúzom a forma felszínéről a kifolyt csokoládét és 5-10 percre hűtőbe teszem.
Az aszalt körtét nagyon apró kockákra vágom. A ganache-t habzsákba kanalazom és félig betöltöm vele a bonbonhüvelyeket. Beleszórok egy réteg aszalt körtekockát és egy réteg mogyorókrokantot. Aztán újabb réteg csillagánizsos ganache kerül rá, annyi, hogy a lezáráshoz még elegendő hely maradjon. Hűtő 15 percre. A maradék étcsokit újratemperálom és lezárom vele a bonbonokat. Hűtő 1 órára, majd óvatosan megfordítom a formát és a kis szépségek kipotyognak belőle. Maradék csokiból keveset felmelegítek, 1-1 pöttyöt teszek a bonbon tetejére és ráültetek 1-1 darabka aszalt körtét.

16 megjegyzés:

  1. Huúúúúú!!! Vááááá! Gyönyörűek! Annyira elegáns, és tök jól kitaláltad, mit hogy, milyen arányban, biztosan isteni! Jöhetne egy kis kóstoló. ;)

    VálaszTörlés
  2. Vivi, tudom, hogy már sokszor írtam, de nem győzöm megköszönni! Tény és való, megfertőztél. Szerencsére!:))))
    Pixie, tényleg isteni finom volt!

    VálaszTörlés
  3. Ház ez mennyei!!- kívánatos,csábító még a végén engem is megfertőztök:)))

    VálaszTörlés
  4. Megint csodásat alkottál. A tanítványaid is fantasztikus ügyesek, remélem egyszer mi is össze tudunk jönni.
    A bonbon hamarosan készül, de most előre szólok mikor érkezik:-))

    VálaszTörlés
  5. Annyira finom volt, megszerettetted velem a csillagánizst is! :-) Ugyan eddig csak a fik őszi koszorúra került, de már megvan a bonbon ötlet is. :-) A fotók csodásak!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Vivi,
    hogy én milyen boldog vagyok, hogy nem csupán képen csodálhatom ezeket a gyönyörűségeket, hanem néhány napon át kényeztethettem is magam 1-1 szem bonbon áhítattal történő elfogyasztásával. Sajnos elfogyott :-(
    Szólj, amikor alkalmas Neked Vivi a közös bonbonozás, én meg igyekszem úgy alakítani, hogy tudjak menni. Egyenlőre én alkalmazkodom könnyebben. Addig pedig sok puszi ja, és köszi, köszi,köszi...

    VálaszTörlés
  7. Pixie Pie!
    Sajnos már régen nincs egy darab sem...
    Az érdem részben a Tiéd:))

    Petra!
    Szívesen:) és nagyon örülök!

    Mónika!
    AZ nagy baj lenne?? :))

    Gesztenye!
    Köszi, köszi!
    Az nem megoldható, h Veled együtt érkezzen? :)

    Katuci!
    Hát ennek igazán nagyon örülök...:))bár a férjed lehet h nem annyira...:(

    Fevi!

    Nagyon szívesen:)Írok mailt és egyeztetünk...

    VálaszTörlés
  8. Nem lenne nagy baj,csak az idővel harcolok mindig:))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...