Az előző posztnál úgy siettem, hogy elfelejtettem megünnepelni, mint a 100. levendulaescsoki-bejegyzést... Ez egy szép szám.
Köszönöm a jókívánságokat és az ötleteket, javulgatunk.
Az érdeklődésem a bonbonokról átmenetileg (?) áttevődött a könnyen, gyorsan elkészíthető gasztroajándékokra. Leginkább ezek várhatóak mostanság, ahogy ezt már ígértem. Ez a mostani is ilyen. Fél óra alatt elkészíthető és egy szép üvegbe töltve nem mindennapi ajándék lehet. Az eper-pezsgő klasszikus dzsemként is jól működik.
Hozzávalók:
400 g eper (fagyasztott is lehet), 120 g cukor, 1 dzsemfix 3:1, 1,5 dl pezsgő
Az epret 1,5 dl pezsgővel, a cukorral és a benne elkevert dzsemfix-szel közepes lángon főzni kezdem. Mikor felforrt még 3-4 percig hagyom zubogva forrni. Elvégzem a zselépróbát. Ha megszilárdul, - (ha nem, teszek még hozzá egy kevés dzsemfixet) - steril üvegekbe peremig töltöm, lezárom és 15 percre fejre állítom. Aztán letörölgetem az üveget, mehet a polcra, és átadás előtt felöltöztetem karácsonyi szerkóba.
Micsoda szín! És az íze is biztosan csodás, legalább van alkalom pezsgőt bontani. :-)
VálaszTörlésKlassz reci. Mentem is az ötleted. :)
VálaszTörlésKatuci, Petra!
VálaszTörlésSztem nagyon finom. Akár egy klassz karácsonyi reggelihez is:)