2011. november 16., szerda

Pezsgős eperdzsem


Az előző posztnál úgy siettem, hogy elfelejtettem megünnepelni, mint a 100. levendulaescsoki-bejegyzést... Ez egy szép szám.
Köszönöm a jókívánságokat és az ötleteket, javulgatunk. 
Az érdeklődésem a bonbonokról átmenetileg (?) áttevődött a könnyen, gyorsan elkészíthető gasztroajándékokra. Leginkább ezek várhatóak mostanság, ahogy ezt már ígértem. Ez a mostani is ilyen. Fél óra alatt elkészíthető és egy szép üvegbe töltve nem mindennapi ajándék lehet. Az eper-pezsgő klasszikus dzsemként is jól működik.


 
Hozzávalók:
400 g eper (fagyasztott is lehet), 120 g cukor, 1 dzsemfix 3:1, 1,5 dl pezsgő

 

 Az epret 1,5 dl pezsgővel, a cukorral és a benne elkevert dzsemfix-szel közepes lángon főzni kezdem. Mikor felforrt még 3-4 percig hagyom zubogva forrni. Elvégzem a zselépróbát. Ha megszilárdul, - (ha nem, teszek még hozzá egy kevés dzsemfixet) - steril üvegekbe peremig töltöm, lezárom és 15 percre fejre állítom.  Aztán letörölgetem az üveget, mehet a polcra, és átadás előtt felöltöztetem karácsonyi szerkóba. 



3 megjegyzés:

  1. Micsoda szín! És az íze is biztosan csodás, legalább van alkalom pezsgőt bontani. :-)

    VálaszTörlés
  2. Klassz reci. Mentem is az ötleted. :)

    VálaszTörlés
  3. Katuci, Petra!

    Sztem nagyon finom. Akár egy klassz karácsonyi reggelihez is:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...